Bosna i Hercegovina

Održana trka "Memorijal Kasumović-Huskić"

U subotu 11.8.2018, Tuzla je bila domaćin biciklističke trke "Memorijal Kasumović-Huskić" koja se bodovala za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, kao i za Dunavski kup.

Na trci je nastupio 41 takmičar, a vozilo se na relaciji Simin Han – Požarnica – G. Obodnica u dužini staze 25km. Na trci je pobjedio Karić Vedad sa prosječnom brzinom od 30,928 km/h. Za njim slijede Kalaba Dušan na drugom mjestu, Ivan Širić na trećem i Almir Mehidic na četvrtom mjestu. Bitno je spomenuti i vožnju 15-godišnje Osman Ćorića (kadet) i 13-godišnjeg Kenana Mehmedovića (Mlađi kadet) koji su trku završili na 5-om i 7-om mjestu, te pokazali da se mogu nosti sa starijim i jačim kategorijama.

Pobjednici Dunavskog kupa bili su: 1. Osman Ćorić 2. Bukvić Aleksandar 3. Mehmedović Kenan

Kompletne rezultate sa trke možete pogledati dolje u prilogu.

Označeno u
Dijeli članak
Preuzimanje priloga:

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1 komentar

  • hajrudin hajrudin Link komentara 13. 08. 2018

    Hvala vamna saradnji i mediskoj podršci cestovnom biciklizmu

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.