Bosna i Hercegovina

Sedma Tuzlanska biciklijada okupila blizu 4.000 biciklista

Proteklog vikenda održana je Sedma Tuzlanska biciklijada, koja je na ulicama Tuzle okupila blizu 4.000 ljubitelja biciklizma.

Radi se oveć tradicionalnom događaju koji za cilj ima promociju i omasovljenje rekreativnog biciklizma, a iz godine u godinu okuplja veliki broj učesnika, a kao takva je konceptom jedinstvena manifestacija u BiH.
 


Ruta kojom su se kretali biciklisti bila je duga 14 kilometara, a start i cilj, tradiocionalno je bio u tuzlanskom naselju Stupine, a biciklisti su se kretali pravcem Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera "Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

 

Biciklistički klub Tuzla, koji organizuje ovaj događaj, učesnicima je priredio i biciklijadu za najmlađe u dužini od jednog kilometara.

Kao i ranijih godina, ukazano je na problem nepostajanja biciklističkih staza u Tuzli, i ako obećanja gradskih vlasti vezana za njihovu izgradnju traju više od deceniju.

Izvor: Tuzlainfo.ba

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.