Bosna i Hercegovina

Banja Luka izabrana za UCI Granfondo Svjetsko prvenstvo 2021.

Od 22. do 30. rujna 2018. godine, UCI Road Svjetsko prvenstvo održat će se u Innsbruck-Tirolu (Austrija) domaćin je UCI cestovnog Svjetskog prvenstva koje će se održati od 22. do 30.9.2018 godine.  Na osam dana, najbolji biciklisti na cestama svijeta natjecat će se u sljedećim disciplinama: Individualni kronometar (ITT), Timski kronometar (TTT) i Cestovna utrka.

No danas nismo tu da pišemo o Svjetskom prvenstvu 2018. već o izboru Banja Luke za UCI Granfondo Svjetsko prvenstvo 2021. godine. U ovim trenucima održavao izbor zemalja za Svjetska prvenstva u raznim disciplinama koja će se organizirati u narednim godinama. I pored mnogih velikih zemalja poput Italije, Njemačke, Danske, Belgije i mnogih drugih sa UCI bine prošarane duginim bojama izgovoreno je i ime Bosne i Hercegovine.
 


Naime, Bosna i Hercegovina, točnije Banja Luka nominovana je za mjesto održavanja UCI Granfondo Svjetskog prvenstva u 2021 godini.

 

Povodom ovog kontaktirali smo Vladimir Kuvalja koji se trenutno nalazi u Innsbrucku: "Ovo je jako velika stvar za Bosnu i Hercegovinu koja polako, ali sigurnim korakom postaje mjesto održavanja velikih UCI događaja. Nedavno je svijet upoznao Hrvatsku preko nogometa, mi radim ona tome da kroz biciklizam cijeli svijet gleda i bolje upozna Bosnu i Hercegovinu".

"Presretni smo zbog ovoga i tu su zaista velike emocije, no sada moramo zasukati rukave i napraviti najbolji mogući događaj kako bi opravdali ovo povjerenje. Zasigurno je da će nam trebati velika pomoć kako od naših prijatelja, tako i od Državnih institucija, a vjerujemo da ta pomoć ni ovog puta neće izostati. Ipak ovo nije mala stvar", kratko je komentirao Kuvalja.

Nastavljamo pratiti događanja u Innsbrucku, a uskoro donosimo i više informacija po ovom pitanju, odnosno izboru Bosne i Hercegovine.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.