Bosna i Hercegovina

BK "Zmaj od Bosne" održao radionicu s najmlađima

Biciklistički klub „Zmaj od Bosne“, u saradnji sa Gradom Tuzla, održao je radionicu o bezbijednosti i učešću biciklista u saobraćaju za učenike OŠ Simin Han.

Cilj ovog projekta je da se učenici educiraju o neophodnim zaštitnim mjerama kako bi mogli bezbjedno uživati u biciklističkim vožnjama i spriječiti potencijalne nezgode u saobraćaju, kazao je Hajrudin Trle, trener u BK Zmaj od Bosne.
 


Na radionicama učenici su mogli naučiti o sigurnosnim provjerama bicikala, te o ispravnoj odjeći i opremi za vožnju biciklom. Također su upoznati sa pravilima ponašanja biciklista u saobraćaju, što je od najvećeg značaja upravo u rubnim mjesnim zajednicama gdje ne postoje pješačke ili biciklističke staze, odnosno trotoari, te su djeca primorana bicikl voziti po kolovoznoj traci, što ih dovodi direktno u kontakt sa automobilskim saobraćajem i time u potencijalnu opasnost.

"Osim radionice u OŠ “Simin Han”, niz radionica planirano je i za učenike u osnovnim školama, Požarnica, Gornja Tuzla, Kiseljak, Husino i Brčanska Malta, te je u planu da osim osnovnih škola, radionicama budu obuhvaćene i srednje kole kao i fakulteti", kazao je Hajrudin Trle.

Sljedeće na rasporedu su radionice u osnovnim školama "Husino" i "Kiseljak" 19.11.2018. godine.

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.