Bosna i Hercegovina

Službeno je! Seid Lizde član je BiH Reprezentacije

Na adresu Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine upravo je stigao dopis od UCI u kojem se potvrđuje da nema nikakvih pravnih zapreka po pitanju prelaska Seida Lizde u Bosnu i Hercegovinu.

Napomenimo, već ranije smo pisali (link) Seid Lizde mogao u 2019. sezoni da vozi za BiH reprezentaciju. Biciklist iz Pordenonea (Italija) koji je preko svog oca bosanskog porijekla, zatražio je od Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine dozvolu da vozi za Reprezentaciju BiH i to mu je ovih dana službeno odobrila i potvrdila Međunarodna Biciklistička Federacija (UCI).
 


Bitno je spomenuti da je njegov otac Samir je bio reprezentativac bivše Jugoslavije. Samir je vozio za BSK iz Banje Luke, kao i  jedno vrijeme za UNIS Sarajevo.

Iz Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine također potvrđuju da je sa prelaskom sve u redu i da je upravo u tijeku izdavanje licence za Seida Lizde, koji je inače član profesionalne ekipe EVOPRO RACING iz Irske.

U prilogu dostavljamo pismo od UCI:
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.