Bosna i Hercegovina

Lejla Tanović otvara sezonu etapnom utrkom u Španiji

Desetorostruka državna prvakinja i trostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović te takmičarka profesionalnog Brujula Bike Racing Teama sezonu započinje u Španiji na etapnoj utrci UCI S2 Costa Blanca. 

Lejla će na utrci nastupati u paru sa španskom vozačicom Rocio Del Alba Garcia Martinez koja nastupa za profesionalni BH Templo tim. Utrka se vozi u četri etape dužine od oko šezdeset kilometara dnevno po zahtjevnim tehničkim terenima dok takmičari u parovima tokom utrke ne smiju biti udaljeni više od dvije minute. Kako je riječ o UCI utrci takmičari se bore za bodove kojima ostvaruju Olimpijsku normu i napreduju na svjetskoj rang listi.
 


"Vožnja u paru je sasvim novo iskustvo za Lejlu međutim očekujemo veoma dobru saradnju sa španskom takmičarkom i vjerujem da mogu pomagati jedna drugoj tokom četri dana utrkivanja. I ako Lejla nikada do sada nije startala sezonu ovako rano ova utrka će biti veoma dobra priprema i trening za najbitnije utrke koje nas očekuju tokom ove sezone”, rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Nakon etapne utrke Lejla će nastaviti sa zimskim trening kampom dok je naredna utrka za našu takmičarku HC kategorija krajem februara u španskom Banyolesu. 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.