Hrvatska

Tročlana obitelj biciklom prošla 350 kilometara u humanitarne svrhe

Obitelj Setnik iz Donjeg Hrašćana u Hrvatskoj sudjelovala je u dvodnevnoj humanitarnoj vožnji „Hardcro 4 Strong Hearts“ kojoj je cilj bio prikupljanje sredstava za „Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi“ u Gornjoj Bistri.

Roberto, njegova žena Anita i djevojčica Marika, kojoj su samo tri godine, ukupno su u dva dana prošli 350 kilometara od Iloka pa do Svetog Martina na Muri gdje je bio konačni cilj utrke. Roberto je inače poznati sportaš i jedan je od prvih Hrvata koji je završio trostruki Ironman, i još ekstermniji decatriatlon. Vozio je i prvo izdanje HARDCRO ultra biciklističke utrke. Jednim dijelom te rute prolazila je i ova humanitarna utrka.

– Imali smo jedno noćenje u Višnjici kod Slatine i danas smo došli ovdje u Sveti Martin na Muri. Bilo nam je odlično, dobro smo se zabavili. Povremeno smo stajali radi djeteta, pogotovo kod dječjih igrališta da se malo poigramo ili da se počastimo sladoledom– ispričao je za Međimurske novine nakon dolaska u Sveti Martin na Muri Roberto sa svojom obitelji. Kćerku Mariku Roberto je vukao za sobom u dječjoj prikolici za bicikl.

Ukupno je u humanitarnoj utrci sudjelovalo oko trideset biciklista. Među humanitarcima bio je i generalni direktor Termi LifeClass Sveti Martin Branimir Blajić, poznat kao veliki rekreativac i jedan je od zaslužnih za veliki priliv sportaša u Sveti Martin na Muri u posljednjih nekoliko godina.

Humanitarna utrka poslužila je kao uvertira i najava za HARDCRO ultra biciklistička utrku koja prolazi kroz cijelu Hrvatsku, njezine geografski najudaljenije točke, a kreće 18. lipnja.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.