Hrvatska

Jedva vidi, a prešao 700 kilometara na biciklu kako bi vidio Jadransko more

Marcin Žarnieck, 38-godišnji Poljak u dva tjedna je prešao s biciklom 700 kilometara, no to ne bi bilo ništa neobično da nije riječ o osobi koja je slabovidna te da je krenula na put prema Hrvatskoj kako bi po prvi put u životu vidjela more.

Marcin je stigao do Zagreb, a biciklom je na put krenuo jer nema novca za druga prijevozna sredstva. Tvrdi da će uskoro izgubiti vid te da mu je želja da prije toga vidi more.

Marcin boluje od retinopatije. Prepričao je da se prerano rodio i bio inkubatoru te da je to uzrok svemu, a da su ga liječnici pogrešno liječili.
 


"U daljini vidim samo obrise, zato idem sporednim cestama. Kada vidim prometni znak zaustavim se blizu njega da ga vidim. Skoro sam pao u polje suncokreta. Muče me boje", kazao je Marcin za Index.hr, dodavši kako vozi u sandalama.

U dva tjedna putovanja spavao je u šatoru, a jeo je, priča, samo peciva. Tek si je ponekad priuštio i hot-dog "da pojede nešto mesno".

Kaže da se u Poljsku mora vratiti najkasnije 29. srpnja jer će tada održati koncert. Glazba je također važan dio njegova života.

"Htio bih vidjeti Split i Dioklecijanovu palaču, Zadar, Rijeku. To sam vidio na YouTubeu i prekrasno je. Jako bih želio vidjeti i Dubrovnik, ali on je jako daleko", kaže Marcin.

Foto: Index.hr

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.