Hrvatska

Put Šarana Outdoor Weekend 2

Biciklistička staza Put Šarana po drugi puta će ugostiti sportski događaj Put Šarana Outdoor Weekend koji će se održati od 17. do 19. kolovoza, nedaleko Virovitice. Put Šarana Outdoor Weekend je više od natjecanja, on je spoj dva sporta, biciklizma i trčanja, prirode i dobre atmosfere, izazovan za rekreativce, zabavan za profesionalce.

Za ljubitelje biciklizma u subotu je osigurana je XCO utrka, čija kilometraža ovisi o kategoriji koju odaberete. Jedan krug dug je 11.300 metara sa 300 mnv. Organizatori garantiraju prijateljski raspoloženu konkurenciju, visok puls i guštanje prilikom genijalnih spusteva.

MTB staza Put Šarana u potpunosti je označena te se može voziti u oba smjera, zbog čega imate dojam da vozite dvije različite staze. Duga je 11 300 metara, sa ukupno 330 mnv, a karakteriziraju ju izmjene uspona od kojih puls raste, koje slijede spustovi i flowovi zbog kojih niti jedan uspon na brdo nije problem. Pogodna za srednje iskusne bicikliste te one vrlo iskusne koji će najviše uživati pri manevriranju stazom.
 


Nedjelja je rezervirana za trkače za koje se staza preusmjerava u 3 kategorije koje su prihvatljive za sve uzraste i fizičku spremnost, jer možete birati između 3, 5 i 11 kilometara.
 


Kao što smo rekli, natjecanja započinju sa biciklističkom utrkom u subotu, a nastavak slijedi u nedjelju kada je na redu trail utrka. Petak je rezerviran za mlađe uzraste, za koje će se u centru Virovitice organizirati dječja utrka gdje se traži najbrži klinac u gradu, dok se roditelji mogu okušati u 'usporci' gdje će se tražiti najsporiji biciklist.

Put Šarana je singletrail  biciklistička staza koja sa 11 kilometara, prolazeći šumom, okružuje 9 virovitičkih ribnjaka. Poseban doživljaj za bicikliste i trkače, bez obzira na njihovu fizičku spremu. 
 


Biciklistička XC utrka vozi se u sklopu GIANT Slavonsko brdsko biciklističke lige u osam kategorija, a kilometraža ovisi upravo o odabiru kategorije koja ovisi o godištu. Bez obzira na ligu, svi se mogu natjecati. Trail utrka trči se u nedjelju, 19.8., na tri staze u dužini od 3, 5 ili 11 kilometara, a za one najmlađe biti će organizirana mini utrka prije službenog starta. 

Detaljan raspored događanja, raspis utrke kao i prijave možete pronaći na web stranici putsarana.com.

Ne možemo vam riječima opisati ono što ćete na stazi doživjeti, ali vjerujte nam da ćete se htjeti vratiti.

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.