Hrvatska

Istra od cikloturizma zaradi do 50 milijuna eura godišnje

U Istarskoj županiji cikloturizam privlači sve veći broj posjetitelja i turista, a prema analizi županijskog Odjela za turizam, učinak od gostiju koji u Istru dolaze zbog biciklizma ili se biciklom koriste dok su ondje seže čak do 50 milijuna eura.

"Danas su te brojke vjerojatno i veće budući da nova istraživanja naznačuju velik porast aktivnog turizma. Cikloturizam je važan turistički proizvod koji privlači sve veći broj posjetitelja i turista u Istarsku županiju, stoga želimo kvalitetno planirati razvoj ovog segmenta turizma, te time utjecati na održivi razvoja proizvoda, zadovoljstvo turista, ali i lokalnog stanovništva, te podignuti razinu sigurnosti na cestama", rekla je pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković.
 


Podsjetila je da se "bike-proizvod" u Istri počeo razvijati od kraja '90-ih te istaknula da će se operativnim planom razvoja cikloturizma objediniti već postojeća biciklistička infrastruktura destinacije, sadržaji, usluge te ponuda i potražnja.

Operativni plan izradit će Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča i to za razdoblje od 2019. do 2025. Bit će to cjeloviti dokument na temelju kojega bi se trebao razvijati cikloturizam Istarske županije što je ujedno i jedna od smjernica master plana razvoja turizma Istre do 2025., zaključila je Prodan Mraković.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.