Hrvatska

"Djetinjstvo na 2 kotača“ u organizaciji BK Metković

Nije bilo tako davno kada smo prvi put upoznali ekipu koja se okuplja oko Biciklističkog kluba Metković. Bilo je to tek par "momaka" koji su vozili bicikle u nogometnim tenama i šorcevima u želji da registriraju klub i promoviraju biciklizam u svome gradu.

Danas, četiri godine nakon, klub je izrastao u poznato ime. Dečki su mnogo toga napravili po pitanju promocije biciklizma, nastupi na mnogim utrkama, čak i organizacija nekih utrka, ali pored svega nama je za oko zapeo predan rad sa djecom. Vjerujem mnogi od vas koji čitaju ove redove, znaju za Dadu Talajića predsjednika BK Metković i njegove napore da djeci omogući sportski život kroz biciklizam i privuče što veći broj djece u svoj klub.
 


"Točno je da smo napravili jako puno tijekom ovih godina postojanja kluba, a sve zahvale idu cijeloj ekipi koja stoji iza imena BK Metković. Gotovo je sigurno da ništa od ovoga ne bi bilo da nije ekipa koja je složna i daje 110% sebe u ovaj klub. Ovim putem im se zahvaljujem na tome", komentirao je Talajić.

"Prilikom osnivanja kluba izabran sam za predsjednika i biciklizam se od tog trenuka polako uvukao u svaku poru mog života i oblikovao ga. Danas sam predsjednik kluba, vozim utrke, radim sa djecom u sportu kojeg najviše volim, uživam u onome što radim i mogu reći da dišem punim plućima".
 

 


Svakodnevno slušamo kako su djeca naša budućnost i da ulažući u njih ulažemo u budućnost. Nažalost naša djeca su sve manje aktivna i sve se više odmiču od prirode i fizičke aktivnosti. BK Metković je odlučio uraditi nešto po tom pitanju.

"Za ovo je vjerovatno najviše zaslužan moj sin Marko, koji mi je ideja vodilja ovog projekta i moja najveća moralna podrška. Naravno, bilo bi nezahvalno ne spomenuti i Stanku Bebić koja samnom vodi ovaj projekat rada sa djecom, brine se o njihovim treninzima i odlascima na utrke. Danas, zajedno uspješno radimo i vodimo projekat "Djetinjstvo na dva kotača", koji ima za cilj privući biciklizam djeci kroz školska natjecanja i druženja djece sa svojim uzrastima", komentirao je Tajalić.

"Posebnu pažnju želimo posvetiti djeci koja imaju problema s koncentracijom i hiperaktivnošću u školi, a takvih je danas puno više nego u prošlosti. Natjecanje, adrenalin, timski rad i na kraju mentalni i fizički napor je najbolja terapija takvoj djeci".

Mala liga za djecu, odnosno međunarodna dječja biciklistička liga ima 9.kola koja se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prvo kolo je već iza nas, a sljedeće drugo po redu se održava 3.11.2018. u Čapljini, točnije na Karaotoku kod hotela Park.

"Ovim putem želim da pozovem što veći broj djece kako bi se družili skupa, utrkivali i uživali u biciklizmu. Naravno, pozivamo i roditelje, kako bi skupa navijali, bodrili i podržali naše najmlađe", kazao je Talajić.
 

 


Kompletan raspis 2.kola dječje lige možete pogledati OVDJE.

Više o radu Biciklističkog kluba Metković možete pronaći na slikovitim stranicama društvene mreže Facebook (link).

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.