Hrvatska

Test najtvrdokornijih na II.kolu XCZLD - Stankovci

Stankovci su jučer bili domaćin II. kola XC zimske lige Dalmacije, a da utrka je unatoč lošim prognozama i predviđanjima bila više nego izvrsna svjedoče i 123 sudionika.

Iako je Vakula najavio Jugo i rekordne pljuskove diljem zemlje, potop u Stankovcima nismo doživjeli, zapravo mi smo imali Jugo popraćeno rekordnom zabavom. Dobro, možda jesam imao osobni potop kad je Dado Talajić ušao u cilj ispred mene, a nećemo sad o tome. :)
 


Razmišljalo se o otkazivanju i pomjeranju datuma, no organizatori su ipak odlučili igrati na sreću, ostati uz zakazani datum i mi smo im od srca zahvalni na tome. Zapravo niti jedan drugi datum nam nije odgovarao, jer naredni tjedan ide utrka u Konavlima (Konavle 100), a tjedan nakon Posedarje sprema svoju poslasticu na III. kolu XC zimske lige Dalmacije. Tako da baš i nije bilo izbora za neki rezervni datum, a vjerujem i organizatori su slično razmišljali.
 


Jutro u Stankovcima nas je dočekalo oblačno sa jakim Jugom, a pred start utrke počela je i lagana kiša koja zapravo nikome nije smetala. Dodatno je začinila stazu, tako da smo imali malo blata, klizavih dijelova, smiješih padova i onaj poznati "ludi" osmjeh na licu koji se ne skida i iza kojeg se krije zabava.
 


Da se vozi na domaćem terenu i odičnu kondiciju pokazao je Marko Fržop, koji se nalazi u mojoj kategoriji i dao mi je 6 minuta razlike, dok je u ukupnom poretku završio sa 3 minute prednosti ispred Kristijana Budimira. Marko je svoju utrku u Stankovcima završio u vremenu 1:15:44, te je proglašen ukupnom pobjednikom utrke.
 


Pobjednik iz Vodica, Roko Fržop, poslije odlične vožnje na Gabrinom maratonu (I.kolo XCZLD), nije imao sreće na II.kolu. Roko je imao pogrešno skretanje, promašio je stazu što je donijelo dodatno vrijeme i loš plasman. Da je bilo malo više sreće, zasigurno bi ostvario odličan plasman. Sa Rokom sam se susreo negdje na sredini staze, projurio je kraj mene takvom brzinom da sam se okrenuo i pogledao iza sebe da vidim šta ga goni. :)

Iako su organizatori najavili utrku najmlađih, ista je otkazana zbog kiše što se činilo i logičnim potezom.

REZULTATI PO KATEGORIJAMA

Žene

1. Natalija Bakula "BK Fortica" - 1:11:33
2. Tanja Barišić "BBK Orlov krug" - 1:17:06
3. Marina Kazija "BBK Pakoštane" - 1:19:09

Kategorija U16

1. Josip Juras "BK Fortica" - 1:03:06
2. Petar Bašić "BK Kamešnica" - 1:06:58
3. Fabijan Pejić "BBK Pakoštane" - 1:11:23

Kategorija 16-20

1. Kristijan Budimir "BK Kamen Pazin" - 1:18:39
2. Roko Fržop "BBK Orlov krug" - 1:19:12
3. Bruno Paškalin "BK Fortica" - 1:26:27

Kategorija 20-30

1. Marko Pehar "BK Adrion Oros" - 1:20:43
2. Davor Krezić "BK NoSTress" - 1:23:52
3. Luka Bukarica "BK Petar Svačić" - 1:24:33

Kategorija 30-40

1. Marko Fržop "Individual" - 1:15:44
2. Dino Belakušić "BK Fortica" - 1:21:39
3. Dalibor Talajić "BK Metković" - 1:21:43

Kategorija 40-50

1. Jorgen Huybrechts "BK Kairos" - 1:19:41
2. Mijo Bebić "BK Marjan" - 1:21:27
3. Joško Fržop "BBK Orlov krug" - 1:22:47

Kategorija 50+

1. Zoran Perić "BK Kairos" - 1:25:40
2. Damir Senečić "BK Faust Vrančić" - 1:27:08
3. Dragutin Petković "BK Konavle" - 1:30:18
 

Naredno, III.kolo XCZLD se održava u Posedarju, u organizaciji istoimenog kluba BK Posedarje", a RASPIS UTRKE možete pogledati OVDJE.

Fotografije: BK "AKS" Stankovci 

KOMPLETNI REZULTATI NA STOPERICA.LIVE

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.