Slovenija

Uran osvojio treću etapu u Celju, Roglič na trećem mjestu

25. izdanje utrke Tour of Slovenia uprvo je isporučilo spektakl koji je obećan! Najbolji brdski vozači na utrci sukobili su na usponu na Celje, a Rigoberto Uran bio je najjači među njima.

 

176 km duga staza napravila je prvi izbor za ukupni poredak, sa dva teška uspona na samom kraju dana. Uspon druge kategorije na Celje Hut napravio je prvi veliki izbor, uz ekipu LottoNL-Jumbo i njihovog vođu Primoža Rogliča koji su održavali visoki tempo. Primož je osvojio taj uspon i uzeo plavi KoM dres na kraju. Njegov sunarodnjak, slovenac Matej Mohorič (Bahrein Merida) napao je na spustu i ponovno dokazao da je jedan od najbržih na svijetu kada se radi o spustevima. Međutim, 20-sekundni jaz koji je dobio nije bio dovoljan za posljednju, dva kilometra dugu uzbrdicu s nekoliko vrlo strmih dionica. Roglič je ponovno krenuo jako, ali je prerano napao. Daryl Impey (Mitchelton – Scott) i Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) prošli su ga u zadnjih 100 metara. Kolumbijska zvijezda bila je snažnija na samom kraju, te je uzeo svoju prvu pobjedu na slovenskom terenu. #FightForGreen je postao vrlo intenzivan, Uran je sada u zelenom dresu vođe utrke.

"Bio je ovo jako lijep dan, sjajan za naš tim, što je važno pred nadolazeći Tour de France. Primož Roglič je veoma jak, danas sam ga slijedio i čekao, a potom napao na posljednjem usponu", rekao je Uran o svojoj taktici, vidno zadovoljan ishodom."Sviđa mi se ova etapa, volim Tour of Slovenia, volim Sloveniju, volim sve".
 


Primož Roglič bio je taj u koga su danas sve oči bile uprte. Etapa je doživljavala njegovu naklonost, a pored toga je prošao i kroz svoj rodni Kisovec. Primož Roglič: "Ciljna linija bio je daleko za mene danas, ali još uvijek sam zadovoljan utrkom. Imao sam čast da se natječem u svom rodnom gradu. Ovdje se osjeća kao neka vrsta "malog Toura". Slovenski favorit bio je najbrži na usponima, ali je ostao iza Mohorića na spustu, što Primož objašnjava: "Matej je poznat po svojim silaznim sposobnostima. Ostao sam u sigurnom području, nisam htio riskirati. Sve je dobro ispalo na kraju".

Pobjednik utrke kroz Sloveniju u 2017. godini Rafal Majka (BORA hansgrohe) osvojio je četvrto mjesto, a svi ostali koji su se nalazili u prvih deset se još uvijek natječu za konačnu pobjedu. U subotu ih čekaju tri velika uspona, tako da još ništa nije odlučeno.

Prvi dio etape bio je također vrlo zanimljiv, zahvaljujući dvojici iznenađujućih vozača koji su formirali bijeg i održali ga većinu dana. Marcel Kittel (Katusha Alpecin) i Roger Kluge (Mitchelton - Scott) pobjegli su nakon 40. kilometra i bili su uhvaćeni samo na usponu na Celje hut.

Uran je sada u zelenom dresu, Roglič u plavom, a promjena se dogodila i u kategoriji najboljeg mladog vozača - Michael Storer (Team Sunweb) je u bijelom. Crveni dres ostao je na ramenima Matteo Pelucchi (BORA hansgrohe).

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.