Slovenija

Tour of Slovenia dodijeljen UCI Hors Class status

Utrci Tour of Slovenia upravo je dodjeljen veći nivo i sada se nalazi iza najvećih etapnih utrka u UCI kalendaru. To je svakako dodatno povećalo reputaciju najveće Slovenske biciklističke utrke, te pomoglo da se utrka ima još snažnije temelje u kalendaru.

Za 2019. godinu, utrka će se držati svojih tradicionalnih datuma, a to je neposredno prije najveće etapne utrke na svijetu.

Iza utrke stoji 25 godina napornog rada, stalna poboljšanja u organizaciji, pametno raspoređene etape i natjecanja koja nadmašuju neke od najpoznatijih utrka u UCI kalendaru. Posljednjih godina utrka je također dobila TV prenos, te je dodana peta etapa i bliža veza sa Slovenskim turizmom i gospodarstvom. Sve ovo su razlozi zašto je UCI odabrao Tour of Slovenia za utrku mjeseca u lipnju ove godine i što je ujedno prethodilo i dodjelljivanju najvišeg ranga ovoj utrci - UCI 2.HC. Broj "2" označava etapne utrke, dok "HC" naravno stoji za Hors Class.
 


"Ovo je velika čast svima nama, kao i potvrda da smo napravili dobar posao u zadnjih 25 godina. 2018. izdanje predstavlja pravu prekretnicu u povijesti ove utrke, uz sudjelovanje 9 World Tour timova i suradnje toliko mnogo gradova i destinacija iz Slovenije i inozemstva - u ovom trenutku još jednom bih se želio zahvaliti svima. U isto vrijeme na cestama smo imali više strastvenih navijača nego ikad ranije, a oni su bili ti koji su od ovog Toura napravili pravi spektakl. Sve ovo prepoznao je UCI", rekao je Bogdan Fink, direktor utrke.

Dodaje: "Veća kategorija također donosi veću odgovornost, utrka će biti pod radarom više obižavatelja, timova i medija, a #FightForGreen će imati veću vrijednost".

 

 

2019. izdanje održat će se od 19. do 23. lipnja/juni, ponovno sa pet etapa na rasporedu.

Izvor: Adria Mobil Cycling
Fotografije: Vid Ponikvar/Sportida

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.