Slovenija

Adria Mobil predstavio svoj tim za 2019. sezonu

Adria Mobil otkrio je imena vozača koji će u 2019. sezoni predstavljati ovaj kontinentalni tim iz Novog mesta. Spisak je odličan, tim ostaje bez Janija Brajkoviča, Jure Golčera i Gregora Gazvode, no u tim dolazi Marko Kump.

Tim Adria Mobil će sljedeće sezone imati 11 vozača. Vozači dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Tim će vodit Branko Filip, koji će preuzeti koordinaciju ostalih programa KK Adria Mobil. Aljaž Omrzel je došao iz mlađih redova, Jure Golčer i Gregor Gazvoda su završili karijeru, a Josip Rumac je napustio tim. U tim su ponovo došli Marko Kump i David Per. Bitno je spomenuti da u tim za ovu 2019.godinu neće biti Janija Brajkoviča. "Timom dominira mladenačka energija, a biciklisti kao što su Katrašnik, Božič, Horvat i Grošelj, imaju dosta akumuliranog iskustva i već su ispisali svoje prve velike uspjehe i spremni su preuzeti više odgovornosti", pisalo je u priopćenju Adria Mobila.

Adria Mobil 2019: Jon Božič, Žiga Grošelj, Žiga Horvat, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Aljaž Jarc, Aljaž Omrzel, David Per, Gorazd Per, Dušan Rajovič i Radoslav Rogina.

"Sezona 2018. je za mene bila najbolja ikada. Rezultati su pokazali da smo dobro radili i tako moramo nastaviti. Iako sezona tek završila, već razmišljam o novoj 2019. sezoni i siguran sam da ću biti još bolji", rekao je Gašper Katrašnik. Žiga Grošelj, koji je već dvije godine član ovog tima, dodaje: "Tijekom ovog vremena skupio sam puno iskustva i naučio puno toga od starijih vozača u timu, a također sam napravio i neke izuzetne rezultate. Sada je vrijeme da se obujem u svoje cipele i preuzmem još veću odgovornost. Zato jedva čekam novu sezonu, iako je ova tek završila. Dati ću sve od sebe da ne razočaram Upravu i tim, ali prije svega zato što su moji ciljevi visoki".
 


Zatim, tu je sa 39 godina, najstariji biciklist, također pobjednik Utrke po Sloveniji: "Drago mi je što sam odlučio nastaviti natjecateljsku karijeru i u 2019 sezoni. Neko vrijeme sam razmišljao o prestanku, ali ne mogu to učiniti sada, ne mogu bez vožnje biciklom. Mogu zahvaliti menadžmentu tima jer oni i dalje vjeruju u mene i vjerujem da imam još puno toga za pružiti. Imam visoke osobne ambicije kao i uvijek do sada, ali ne bih želio u ovom trenutku otkrivati ciljeve. Svakako, morat ću preuzeti i ulogu asistenta u obnovljenom timu. Nakon prvih kognitivnih priprema mogu mirno reći da će tim raditi vrlo dobro. Većina vozača je mlada, još uvijek se razvijaju i uče, a oni su svakim danom sve bolji. Nadam se da ću ih moći kontrolirati i ako je potrebno, raditi ću za njih".

Srečka Glivara će naslijediti Branko Filip, koji je istaknuo da želi voditi najjači klub u regiji i da želi razvijati mlade bicikliste: "U pomlađenoj ekipi ulogu kapetana će preuzeti Rado Rogina, koji će biti vođa na najznačajnijim etapnim utrkama, Marko Kump i Dušan Rajović bit će na prvom mjestu za sprintovne završnice. Oni će također nastupiti na utrkama vrhunskoj razine, na europskim i svjetskim prvenstvima u kategoriji do 23 godine. David Per, Žiga Grošelj i Gašper Katrašnik izrasli su u izvrsne vozače, a sada ih očekuju i pobjede na utrkama. Jon Božič će se posvetiti kronometru i tražiti mogućnost pobjede sa bijegom. U kategoriji U23 Žiga Horvat, Gorazd Per, Aljaž Jarc i Aljaž Omrzel okupit će svoja iskustva i pridružiti se mladoj ekipi za pobjedu u utrkama Nacionalnog kupa".

PR Adria Mobil  

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.