Srbija

Ivan krenuo za Peking - izazov mu pustinja Gobi

Ivan Mladenović (47) iz Šida krenuo je u subotu oko 10 sati put Pekinga, a sve to ne bi bilo nimalo čudno da na put od 11.000 kilometara ne ide biciklom u namjeri da pomogne djeci oboljeloj od raka.

Bivšem rukometašu iz Srpskog Miletića kod Šida, ovo nije prvi put da pomaže rad Udruženja "Uvjek s djecom" i djeci oboleloj od raka koja se lječe na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Prije godinu dana istim povodom na svom dvotočkašu prešao je 2.800 kilometara do Moskve.

U planu mu je da do glavnog grada Kine stigne za 110 dana, a putem će, kako je najavio, proći kroz mnoge egzotične zemlje i predjele, između ostalog i kroz jednu od najopasnijih pustinja Gobi, kao i hladni Sibir. Prijatelj koji će ga dočekati u
Pekingu, došao je iz dalekog grada da ga isprati na njegovo putovanje.

Ovaj avanturista se, kako kaže, ne boji novog izazova, a kroz svijet putuje pod sloganom: "Putovati sporo. Živjeti putujući".

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.