Srbija

Fruška gora za kraj MTB međunaodne scene

Biciklistički Savez Srbije poziva Vas na Kajocera MTB kup Novi Sad.

Poslije velike međunarodne trke na Petrovaradinskoj tvrđavi u julu, Biciklistički klub Novi Sad ovog vikenda organizuje novu, etapnu trku planinskih biciklista Salkano- Kajocera MTB Kup Novi Sad na Fruškoj Gori.

Start prve etape je u petak 12. oktobra u 11sati ispred hotela "Ceptor" na Andrevlju.
 


Nemanja Vajs, direktor trke najavljuje:
"Trka je  u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija),  te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je jedna od najvećih atraktivnosti. Takođe trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Staza je ista i za žene i za muškarce. Trka se vozi tri dana, pobednik je onaj takmičar koji u tri dana ima najmanje vreme. Trka iziskuje fizičku pripemu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara.  Prva etapa je 13 kilometara, druga je trka kratkog kruga oko hotela Ceptor, a treća olimpijski kros krug dužine oko 4 kilometara. Start 3. završne etape je u nedelju 14. oktobra u 11 sati, ispred hotela Ceptor", ističe Vajs.

Ove godine trka se vozi u klasi 2 odnosno S2 koja pobedniku donosi 80 bodova.

"Učestvuju biciklisti iz Švajcarske, Francuske, Češke, Belorusije, Slovačke, Velike Britanije i naše zemlje. Biciklistički klub Novi Sad je od 2014. do danas organizovao i šest etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI (Svetska biciklistička unija). U prethodnim izdanjima takmičari su bili i svetski prvaci kao što su Simon Andreasen i Jana Belomojna, a takođe u Novom Sadu trkao se i veliki broj evropskih i nacionalnih prvaka", uputio je Vajs pozivnicu za spentakl na Fruškoj Gori.

Uživo prenos trke možete pratiti OVDJE.

Izvor: Biciklistički Savez Srbije (BSS.rs) 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.