Srbija

Trka Kroz Srbiju starta iz Bosne i Hercegovine?

Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju", 59. po redu koja će se voziti početkom 6.mjeseca, mogla bi startati iz Istočnog Sarajeva, najavljuju organizatori. No, isto tako dodaju da su pregovori još uvijek u tijeku.

Po ugledu na najveće svjetske trke poput Tour de France i trke Giro d'Italia koje nerijetko startuju iz različitih država, po najavama organizatora ove godine trka Kroz Srbiju, mogla bi startati iz Bosne i Hercegovine.
 


Čelni ljudi ove trke u pregovorima su sa prijateljima iz Istočnog Sarajeva, koji su zainteresirani da start i svečano predstavljanje ekipa budu održani upravo u tom gradu. Prema riječima Vladimira Kuvalje, direktora trke Kroz Srbiju, pored Priboja, Požarevca, Mionice i Beograda sa kojima se obavljaju završni razgovori oko domaćinstva etapa, u taj krug zainteresiranih gradova koji bi željeli da dobiju organizaciju na trci Kroz Srbiju od prošle sedmice je i Istočno Sarajevo.

2011. i 2012. godine, ovaj grad je ugostio bicikliste iz cijelog svijeta kao domaćin etape na najprestižnijoj trci koja je tih godina prošla kroz Bosnu i Hercegovinu. Prošlo je gotovo 10 godina od kako je upravo preko Višegrada sve do Jahorine vožena jedna od najtežih etapa u provijesti trke Kroz Srbiju. Jahorina kao izuzetan Olimpijski centar, biser zimskog turizma na ovim prostorima, imala bi priliku da još jednom predstavi svoje turističke potencijale i ljepote čitavog kraja biciklistima iz cijelog svijeta, ali i svim ljubiteljima ovog sporta koji sa velikom pažnjom prate trku Kroz Srbiju.

Također, pregovori se vode i sa gradom biciklizma, Kraljevom. Vladimir Kuvalja je i direktor trke Beograd - Banjaluka, koja će se ove godine voziti po 13. put.  Od ove godine, sportski direktor te trke biti će generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije, Saša Gajičić. Trka Beograd - Banjaluka će se umjesto dosadašnje dvije, sada imati čak četiri etape.

Video prilog možete pogledati OVDJE.

Izvor: RTS.rs 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.