Srbija

Đorđe Đurić brani boje Metalca

Najtrofejniji Junior Srbije, Đorđe Đurić u 2019 godini nastupati će za boje Metalca.

Dugogodišnju saradnju i prijateljstvo Šumadije Aranđelovca i Metalca iz Kraljeva nastavio je Đorđe Đurić koji će nastaviti karijeru u Metalcu, a i samim time nastaviti stopama Dušana Rajovića i Jelene Erić koji veoma uspješno voze širom svijeta.
 


Iako je imao mnogo ponuda u Srbiji, odlučio se za nisko budžetni klub "Metalac" koji s druge strane pruža najviše šansi da se programom i vrijednim radom uspješno nastavi sportska karijera.

"Veoma smo srećni i zadovoljni da imamo Đorđa u našim redovima i najviše očekujemo da na Državnom Prvenstvu sa Dušanom Rajovićem (Metalac) nastavi pobjednički niz zadnjih koji traje već posljednjih 5-6 godina. Cilj nam je da što prije nađemo adekvatne sponzore u Belgiji i zemljama koje će odgovarati Đorđu da nastavi svoju karijeru, jer kao i Dušan, on ima predispozicije da postane dobar sprinter i "Classic" vozač", komentirao je Radiša Čubrić.
 


Također, dugogodišnja saradnja Metalca i glavnih trenera iz UCI kampa se nastavlja i Đorđe će cijeli februar provesti na pripremama u Španiji i na nekoliko trka u Francuskoj, sa čim će vjerujemo početi polako da otvara vrata prema Kontinentalnom timu UCI Federacije gdje bi mogao voziti do 2020 godine, a nakon toga vjerujemo da bi mogao i ubrzati put ka profesionalnim vodama.

"Očekujemo da ćemo ove godine nastaviti solidan međunarodni program zajedno sa komšijama iz Borca i tako održati dobar kontinuitet nastupa na međunarodnim trkama. Isto tako, treba reći da ćemo pokušati da i naše Juniore Lukovića i Selečanina ove godine pošaljemo na nekoliko trka u Belgiju gdje su Dušan Rajović i Jelena Erić ostavili lijep utisak i dobre rezultate i gdje je vjerovatno biciklizam najači i najteži u Evropi", dodao je Čubrić.
 


Jelena i Dušan su trenutno na pripremama u Španiji, a bitno je reći da su na pripreme otišli u sopstvenom aranžmanu, te da ih uskoro nakon priprema očekuju i prve trke u 2019 sezoni.

Treba se također osvrnuti i na MTB selekciju Metalca, te reći da MTB takmičarka već početkom februara nastupiti na trkama u Grčkoj u okolini Atine u pohodu na bodove i Olimpijsku normu.

Ostatak tima Metalac spremati će se na moru u Crnoj Gori zajedno sa Čubrićem i prvim trenerom Metalca Milošem Miladinovićem.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.