Svijet

Saganov niz prekinut u Innsbrucku

Rekordni niz od tri pobjede na Svjetskim prvenstvima kojeg je postavio Peter Sagan okončan na brdovitoj stazi u austrijskom Innsbrucku.

Slovak čak nije spadao ni među glavne favorite budući da je trasa s preko 4500m elevacije uključivala sedam krugova preko dugog uspona Igls, a u samoj završnici natjecatelje je čekao strmi, 2.9km dug uspon Höttinger Höll.

Sagan se popeo na Igls tri puta, ali to je bio limit njegovih mogućnosti. Odvezao je krug do kraja na samom začelju te potom na 93km do cilja odustao.

Sagan je do svoje prve titule prvaka svijeta stigao u Richmondu 2015, a titulu je obranio naredne godine sprintom u Dohi, gdje je iza sebe ostavio Marka Cavendisha i Toma Boonena. Prošle godine u norveškom Bergenu bio je bolji od domaćina Alexandera Kristoffa i Machaela Matthewsa.

Tijekom tri godine u dresu s duginim bojama, Slovak je naredao brojne pobjede s najprestižnijih utrka poput Gent-Wevelgem, Tour of Flanders, Paris - Roubaix i sedam etapa s Tour de Francea, te ukupno 34 pobjede.

Prvi dio sezone 2019 provest će u dresu sa slovačkom zastavom budući da je u lipnju pobjedio na državnom prvenstvu svoje zemlje.

Također, Saganu je pripala čast da dodijeli zlatnu medalju svom nasljedniku, novom svjetskom prvaku, Alejandru Valverdeu (Španjolska).

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.