Svijet

Ukraden trofej Tour de Francea

Pobjednički trofej Gerainta Thomasa s ovogodišnjeg Tour de Francea ukraden je na Cycle Showu koji se održao u National Exhibition Centru u Birminghamu.

Team Sky je svom partneru Pinarellu posudio Chris Froomeove trofeje s Giro d'Italia i Vuelte zajedno s Thomasovim peharom iz Francuske. Pinarello, koji je dobavljač bicikala za Team Sky od njihovog osnivanja, držao je trofeje izložene na svom štandu tijekom događaja.

„Tijekom pospremanja štanda po završetku događaja, trofej Gerainta Thomasa s Tour de Francea ostvljen je bez nadzora te je ukraden. Slučaj je predan policiji koja je pokrenula kriminalnu istragu,“ naveo je Team Sky na službenim stranicama.

Direktor Pinarella za Ujedinjeno Kraljevstvo Richard Hemington, koji je funkciju preuzeo prije svega nekoliko tjedana, je izjavio: „Ogorčeni smo ovim nesretnim događajem. Prihvaćamo punu odgovornost za ono što se desilo i upućujemo najdublje isprike Geraintu. Nadamo se kako će policija uspjeti pronaći trofej.“

Poznat kao Coupe Omnisports, keramički pehar je ukrašen s 24-karatnim zlatom i izrađen od strane Manufacture de Sevrres, koji se bave proizvodnjom porculana još od 18. stoljeća. Kompanija je smještena na obali rijeke Seine, na periferiji Pariza.

Thomas se također oglasio povodom nestanka trofeja:

„Nevjerojatno je da se nešto ovakvo dogodilo. Pehar ima veliku vrijednost za mene i za tim. Nadam se da će onaj tko ga je ukrao biti dovoljno blagonaklon i vratiti ga. Trofej jeste bitan, ali ono što je najvrijednije jesu uspomene na ovo predivno ljeto, a njih nam nitko ne može oduzeti.“

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.