Svijet

Chris Froome: Nije tajna da bih volio osvojiti peti Tour de France naslov

Chris Froome još uvijek nije odlučan o svom kalendaru utrka za 2019. sezonu, ali je nagovijestio da će svi fokusi biti postavljeni na petu pobjedu Tour de France utrke.

Britanski vozač u Kolumbiji je sudjelovao u "Giro de Rigo", utrci koju je organizirao Rigoberto Uran i na konferenciji za medije, Froome je komentirao planove u idućoj sezoni. "Još nisam odlučan po pitanju kalendara, ali tim će se sastati u prosincu i onda ćemo donijeti neke odluke", kazao je.

"Nije tajna da bih volio osvojiti peti Tour de France naslov, pa je vrlo vjerojatno da će to biti moj cilj".
 


Froome je najavio mogućnost početka sezone sa "Colombia Oro y Paz" utrkom koja se održava početkom 2019. godine. "Ranije nisam razmišljao o toj utrci, ali ću svakako o tome razgovarati sa svojim timom i vidjet ćemo je li moguće da nastupimo.”

Team Sky vozač je prisustovao konferenciji za medije sa svojim bivšim timskim kolegama Uranom i Sergio Henaom, kao i sa trenutnim kolegama Sebastianom Henaom, Fernando Gaviria, Alvaro Hodegom (Quick-Step Floors), Julianom Cardonom i Danielom Martinezom (EF Education First). Iskoristio je priliku za pohvaliti trenutnu razinu biciklizma u Kolumbiji.

"Kolumbijski vozači ne samo da nastupaju na World Tour utrkama, već i osvajaju velike utrke", komentirao je. "To puno govori o kolumbijskom biciklizmu".

"Pogledavši samo razinu vozača koji su ovdje za ovim stolom, kao i neki koji trenutno nisu ovdje, možemo zaključiti da je razina ovog sporta izuzetno visoka".

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.