Svijet

Kada je Enduro World Series (EWS) na kraju 2018. sezone izašao sa priopćenjem za javnost, kako ulazi u partnerstvo s Međunarodnom Biciklističkom Unijom (UCI), pojavile su se glasine i počela komešanja.

Istina je da nisu svi u ovoj disciplini ljubitelji upravljačkog tijela u biciklizmu, izvan kojeg je EWS nastao i postojao sve do danas. Za neke, to što je EWS-a odvodjen od UCI-a bilo je dio privlačnosti ove serije.

Direktor EWS-a Chris Ball je odvojio je vrijeme da odgovori na neka od najčešćih pitanja vozačima, kao i fanovima EWS-a o ovom novom partnerstvu. Rasprava se vodila oko komesara, pravilnika, događaja, staza i uključivanja nacionalnih saveza u Enduro. Sve to u samo dvije minute koliko traje ovaj video.
 


Sasvim je sigurno da ovo novo partnerstvo neće donijeti promjene EWS-u preko noći. Isto tako EWS nije prepustio nadzor nad serijom UCI-u. Izgleda da će se ovo partnerstvo postupno razvijati i dogovarati o tome kako ove dvije organizacije mogu raditi zajedno.

Donosimo vam video sa odgovorima od čelnog čovjeka EWS-a, a kako će to partnerstvo izgledati u budućnosti, ostaje nam da vidimo.

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.