Svijet

Philip Deignan (Team Sky) odlazi u mirovinu

Sportaš tima "Team Sky" Philip Deignan najavio je svoj odlazak u mirovinu i povlačenje iz profesionalnog biciklizma, kako se približava svojoj 14-godišnjoj karijeri. Irac će završiti svoju karijeru nakon pet sezona provedenih s britanskim WorldTour timom, objavljujući odluku na svojoj Twitter stranici.

"S kombinacijom tuge, ali i ogromnim osjećajem ponosa i optimizma želim objaviti svoj odlazak u mirovinu i povlačenje iz profesionalnih utrka", napisao je Deignan. "Kao 15-godišnjak otkrio sam čari vožnje na cestama oko Donegala, i nikad nisam mogao sanjati da ću sport koji volim načiniti i svojim poslom i to u periodu od 14 godina. Cijenim sve mogućnosti koje su došle pred mene i tu je toliko ljudi koji su mi pomogli tijekom moje karijere, hvala Vam".

"Bilo je puno uspona i padova, ali želim završiti svoju karijeru sa zdravim duhom i na vrhuncu svoje karijere u sportu s najboljim timom na svijetu, to me čini zahvalnim i ponosnim. Vrijeme je za sljedeći izazov".

 


Vrhunac Deignanove karijere došao je 2009. godine, vozeći za bivši "Cervelo Test" tim. Ne samo da je Irac završio na 9. mjestu u Ukupnoj klasifikaciji na Vuelta a Espana, već je i uzeo pobjedu na 18.etapi.

Deignan je također vozio s AG2R, Radioshackom i UnitedHealthcareom tijekom svoje karijere, a odvozio je ukupno 11 Grand Tour utrka.
 


Deignan je suprug, Lizzie Deignan,  ženskog svjetskog prvaka u 2015 godini, nakon čega su u 2016. stupili u brak. Par je prije par mjeseci dobio prvo dijete, koje su nazvali Orla.

Lizzie Deignan će se vratiti utrkama u 2019. godini sa Trek-Segafredo ženskim timom dok se nada da će u rujnu uspijeti pobijediti na Svjetskom prvenstvu u Yorkshireu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.