Svijet

Tom Domoulin prebacuje fokus na Giro

Ekipa Sunweb pro se nada kako će ove godine ponoviti uspjeh iz 2017. godine i osvojiti ponovno Giro.

Iako je Tom Domoulin nezadovoljan izgledom ovogodišnjeg izdanja Tour de Francea, ipak će i ove godine voziti utrku kroz Francusku. „Za ovogodišnju rutu Toru de Francea sam čuo dok sam bio u Nepalu na medenom mjesecu i bio sam pomalo razočaran.

Nizozemcu je bio dosta veliki udarac nakon što je otkrio da će ovogodišnje izdanje utrke imati osam brdskih ciljeva što mu nikako ne odgovara. Čak je bio i pao dogovor sa generalnim menadžerom tima Ivan Spekenbrinkom da će sve karte baciti na Tour.

Nakon predstavljanja rute, odjednom sam počeo razmišljati je li to bila pametna ideja, napisao sam Spekenbrinku: „Prije nego donesete odluku, još uvijek trebamo razgovarati. Tim je konačno donio odluku. Bio je to težak izbor jer znam da nemam mnogo godina da pobijedim na Tour de Franceu, ali 2019. nije dobra godina da sve karte stavim na tu utrku.”

Giro izgleda mnogo bolja opcija za Nizozemca ove godine. Ove godine na Giru su na raspolaganju tri individualna kronometra od ukupno 58,5km. Tour de France ima 54km međutim pola od toga je timski kronometar. Chris Froome se ove godine ne vraća na utrku u Italiji, ali utrka je i dalje jako teška za osvojiti. Vincenzo Nibali, Simon Yates, Primož Roglič, Egan Bernal svakako zaslužuju apsolutno poštovanje. Nizozemac se raduje izazovu. "Vrlo sam oduševljen planom da Giro opet bude glavni cilj jer mislim da je to najbolji Grand Tour."

Međutim, priznaje da se nada da će jednog dana uspjeti u Parizu.
Shvatio sam, pogotovo nakon prošle godine, da stvarno želim jednom pobijediti na Touru. To bi bio krajnji uspjeh i taj san je realan. Nadam se da ću biti dobar na Touru, ali ovo nije  prava godina da se u potpunosti usredotočim na nju.“

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.