Svijet

Mathieu van der Poel nakon tri godine ponovno svjetski prvak u cyclo-crossu

Nizozemac Mathieu van der Poel je nakon tri godine ponovno postao svjetski prvak u cyclo-crossu.

Nizozemac je fantastičnom i nadmoćnom vožnjom u Bogenseu (Danska) slavio ispred Belgijanaca Wout van Aerta i Toon Aertsa. Van der Poel je ranije u studenom uzeo i naslov europskog prvaka a nadmoćnu sezonu potvrdio je pobjedama na svim utrkama na kojima je sudjelovao osim na jednoj.

"Veliki teret mi je pao sa ramena kada sam prešao ciljnu liniju. Za mene je to bila vrlo duga utrka. Konačno je sve opet na mjestu", rekao je Van der Poel u razgovoru nakon utrke. "Do sada sam imao nevjerojatnu sezonu i bio sam vrlo siguran danas, ali ipak, to je svjetsko prvenstvo i uvijek je teško pobijediti. Drago mi je što mogu ponovno nositi dres. Bilo je predugo."

"Teren je bio prilično težak. Vozio sam se na "rhino" gumama i bilo je prilično teško napraviti brzinu na ovom terenu. Odmah na startu sam osjetio da sam dobar. Wout je imao vrlo jaku prvu polovicu utrke. Morao sam biti mentalno snažan, vrlo sam sretan što sam uspio ovo iznijeti do kraja“ - rekao je Van der Poel.

U drugoj polovici utrke, Van der Poel se uglavnom morao suočiti s belgijskim navijačima koji su bacali pivo prema njemu - rekao je njegov otac Adrie van der Poel, dok je vodstvo povećao na pola minute od Van Aerta. Tijekom pretposljednjeg kruga, Aerts je uspio sustići Van Aerta. Belgijski prvak je uspio napraviti i malu prednost u zadnjem krugu dok nije posustao na završnom tehničkom prolazu. Najprije se mučio na dijelu sa skokovima, a onda se skliznuo na dnu posljednjeg spusta. Van Aert je prošao i uhvatio drugo mjesto šesnaest sekundi iza Van der Poela.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.