Svijet

UAE Team Emirates spreman za Tour Colombia 2.1

Nakon unosnog transfera u Argentini, UAE Team Emirates će otputovati u Kolumbiju kako bi učestvovali na utrci "Tour Colombia 2.1", koja se održava od 12. do 17. februara/veljače.

Šest etapa trke će imati početni kronometar, zatim stazu osmišljenu za sprintere, tri etape s valovitim altimetrijom i konačni dan posvećen brdskim vozačima sa usponom na Alto de Palmas.

Pod vodstvom Joxean Matxin (Španjolska), UAE Team Emirates će imati jaku Kolumbijsku formaciju od 4 vozača, a kojima će se pridružiti još dva vozača iz Italije i Švicarske:

- Tom Bohli (Švicarska)
- Fernando Gaviria (Kolumbija)
- Sergio Henao (Kolumbija)
- Sebastian Molano (Kolumbija)
- Cristian Muñoz (Kolumbija)
- Oliviero Troia (Italija)

Tri vozača (Bohli, Gaviria i Troia) su već nastupali u Tour de San Juan, dok je druga polovina selekcije (Henao, Molano i Muñoz) ranije učestvovala na Kolumbijskom državnom prvenstvu.
 


Generalni direktor Matxin je postavio ciljeve tima za "Tour Colombia": "Početak sezone je bio dobar za naš tim, sa pozitivnim rezultatima postignutim u Australiji i Argentini.

Cilj je nastaviti kontinuitet ovim utrkama, prije svega ovo je jako bitno za Gaviriju, za njega je ovo utrka u domovini. Fernando će biti posebno motiviran i moći će računati na podršku velikana kao što je Molano, koji je u prošloj godini bio njegov rival i koji sada vozi pored njega. Imamo jaku liniju i to bi trebalo da znači da se možemo izdvojiti kao glavni kandidati, bilo u pojedinačnim etapama ili u generalnoj klasifikaciji, za koju računamo na Henao-a".

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.