Svijet

Dnevna prehrana profesionalca na Touru

Svake godine promatramo Tour de France i divimo se što ovi sportaši mogu postići - iz dana u dan, iz tjedna u tjedan.

Razgovor o njihovim nevjerojatnim podvizima obično se svodi na razgovor o njihovim treninzima i opremi. Ali što je s njihovom prehranom dok su na Touru? Zaista je fascinantno zaviriti u prehranu profesionalnog biciklista i pokušati shvatiti samu količinu hrane koju konzumiraju!

Tijekom prosječne etape Tour De Francea, vozači će konzumirati hranu i piće svakih sat utrke. U stvari, da nismo toliko udaljeni od pelotona, vidjeli bismo ih kako stalno jedu nešto, uvijek žvačući i pijući.

Mi nasuprot njih

Naša bi se prehrana trebala sastojati od oko 2500 kalorija dnevno kako bismo održali trenutnu težinu. To bi bilo malo drugačije ovisno o vašoj veličini, ali shvaćate ideju. Prosječni biciklista na Tour de Franceu pojesti će nevjerojatnih 4500 kalorija tijekom vožnje, a slijedi ih još 2000 kalorija kao dio njihovog oporavka i uobičajenih prehrambenih potreba. To je ukupno oko 6000 kalorija svaki dan - što je ekvivalent šest kilograma odreska!

Ovo je nevjerojatna količina hrane, a postupak započinje čim se vozači ujutro probude. Da biste dobili predodžbu o prehrambenim navikama, evo dnevnog rasporeda jedne prosječne pro tour momčadi tokom Tour de Francea.

Doručak

Obično četiri sata prije početka utrke, vozači konzumiraju velike količine žitarica za početak dana, zajedno s voćem i jogurtom. U ponudi su i druga peciva i kruh.

Prije utrke

Prije početka utrke, vozačima se daje mješavina ugljikohidrata sa sporim otpuštanjem. Obično se konzumira dva sata prije starta, ova mješavina sastoji se od tajnog pripravljanja proizvoda i dolazi u jednoj litri tekućine. Ovaj napitak donosi jutarnju potrošnju kalorija na preko 1000 kalorija!

Tijekom trke

Vozači će neprestano gristi proizvode poput onih koje biste vidjeli u vašoj lokalnoj biciklističkoj trgovini. Ove mješavine s visokim sadržajem ugljikohidrata i proteina održavaju bicikliste kako bi izbjegli prekomjerni gubitak kalorija; gubitak koji se svake večeri mora evidentirati za stolom za večerom. Vozači dobivaju hranu iz auta za podršku ili vrećica s hranom u službenim zonama za prehranu tokom utrke. Ove vrećice sadrže razne stvari ovisno o doba dana. Jutarnja vreća s hranom sadrži stvari koje je malo lakše probaviti; kolači od riže, kolači od džema, barovi i druge grickalice su najpopularniji.

Ručak

Timovi pokušavaju održati uobičajenu rutinu obroka nudeći više hrane - stvari koje se inače jedu za ručak: mali sendviči, kolači, banane, polenta, kuhani krumpir i više kolača s rižom. Ovi se predmeti lako jedu, sastoje se od dosta vlage (lakše je jesti), a svi nude ugljikohidrate sa sporim otpuštanjem. Pri kraju etape vozači mogu riskirati konzumiranje čistog šećera kao konačno pojačanje. Ako to učinite ranije tokom dana, to bi rezultiralo velikim padom šećera, ali ako se tempiraju pravilno, vozači će završiti vožnju prije nego se to dogodi. Često ćete vidjeti vozače kako konzumiraju limenku kole ili drugih bezalkoholnih pića, samo kao posljednje pojačanje pred cilj.

Između svega toga, vozači uvijek jedu gelove i barove. Ako možete disati, možete jesti!

Vrijeme oporavka

Nakon završetka etape, vozači odmah započinju s postupkom oporavka. Čim se ekipe ukrcaju u svoj privatni autobus, nude im se hidratacijski napitci s vrlo visokim sadržajem elektrolita. Nakon toga slijedi obična hrana poput jaja, tjestenine, riže i kruh. Slijedi proteinski napitak, a zatim i puno vode dok se putuje u hotel. Zanimljivo je da je pobjeda na etapi velika smetnja za tim. Remeti im rutinu prehrane dok čekaju svog pobjedničkog vozača ili imaju više obeveza prema medijima nego inače.

Večera

Najveći obrok dana sastoji se od hrane bogate hranjivim sastojcima koja je privlačna svim vozačima u ekipi. Nakon jela po cijeli dan, važno je učiniti jelo privlačnijim kada vozači jednostavno žele spavati...curry govedina na običnoj riži mogla bi biti opcija ili jela od tjestenine i riže. Ova jela obično prate salate, prilozi, povrće i kruh. Desert bi mogao biti bilo što što vam se čini dopadljivo, ali obično je to nešto „tijestavo“ za nadopunu konačne količine kalorija.

Nakon svega ovog jedenja, pomislili biste da ima malo vremena za bilo što drugo. Ne zaboravite ubaciti masažu (obično prije večere), kao i na povremenu doping kontrolu koja dolazi u vaš hotel. Tada slijede posljedice cijelog ovog jedenja, kao i priprema za naredni dan. Obveze za medije dolaze u mnogim oblicima, posebice putem vozača koji održavaju svoje profile na društvenim mrežama (nešto što se ne smije propustiti), zatim telefonski pozivi obitelji i prijatelja, prije nego što konačno krenu u krevet.

Mnogi profesionalni biciklisti uzimaju dodatke za podršku crijevima, jer mogu razviti iritaciju crijeva zbog tako ekstremnih prehrambenih navika, posebno kada su na Touru.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.