Svijet

Mathieu van der Poel do druge pobjede u Val di Soleu

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) je došao do drugu pobjede u karijeri u Svjetskom kupu u italijanskom Val di Soleu ovog vikenda.

Drugim mjestom se okitio ove sezone odlični Mathias Flueckiger (Thomus RN) dok je treći bio svjetski prvak Nino Schurter (Scott-SRAM).

Nakon izuzetno blatne kratke staze u petak na kojoj je također slavio fantastični Nizozemac, trkači su se u nedjelju vratili dobrom vremenu za XCO. Staza Val di Sole ima 190 metara uspona u krugu, a poznata je po jednom od najdužih i najstrmijih uspona u svjetskom kupu.

U početnom krugu jedini koji je mogao pratiti tempo van der Poela i Schurtera bio je Henrique Avancini. Međutim krajem početnog kruga Mathias Flueckiger je podigao tempo, dostigao vodeće te se zajedno sa van der Poelom i Schurterom odvojio od ostalih pratioca.

Njih trojica zajedno su vozili do kraja utrke, mijenjajući tempo i vodstvo kroz krugove. Van der Poel i Flueckiger su često na usponima distancirali Schurtera ali svjetski prvak bi im se vrlo brzo ponovno pridružio pri svakom spustu.

Na prvom usponu u posljednjem krugu van der Poel je snažno napao te je  održao prednost do samog cilja. U cilj je ušao sa 18s prednosti ispred Flueckigera i 53s ispred Schurtera.

"Bilo je zaista teško", priznao je van der Poel. "Osjećao sam se stvarno dobro od početka utrke, ali mislim da su se Flueckiger i Schurter također osjećali dobro, jer je tempo bio nevjerojatno visok. Kad jedan od nas nije vozio punim tempom drugi bi to činio, tako da tempo nikad nije padao, što je utrku činilo jako teškom i brzom. Napao sam u posljednjem krugu jer sam htio biti prvi na spustovima; bio sam jedini koji je uzimao B-liniju na drugom padu, pa sam htio imati nešto prednosti prije toga. Osjetio sam da još uvijek imam nešto snage u spremniku, pa sam pokušao punim gasom na prvom uspon. Bio je to dobar vikend za mene u majici europskog prvaka."

U ukupnom poretku Schurterovo vodstvo nije bilo u opasnosti, s vodstvom od 206 bodova ušao je u utrku, međutim van der Poel je sada smanjio na 116 bodova. Avancini je ostao na trećem mjestu, ali je Flueckiger došao na 22 boda od Brazilca.

Francuska prvakinja Pauline Ferrand Prevot (Canyon Factory) pobijedila je u najizjednačenijoj utrci ove godine, nadmašivši Jolandu Neff (Trek Factory) te je tako uzela prvu pobjedu u Svjetskom kupu od 2015. Prva u svjetskom kupu prije ove utrke, Kate Courtney (Scott-SRAM) je zauzela 17. mjesto i tako izgubila ukupno vodstvo od Neff. Treća u Val di Soleu je bila Jenny Rissveds.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.