Svijet

UCI World Cup: Stellenbosch, Južna Afrika

Još od Pietermaritzburga 2014. Južna Afrika nije bila domaćin UCI Svjetskog kupa no, stvari se mijenjaju u novoj sezoni budući da će Stellenbosch ugostiti otvaranje svjetske XCO turneje 10. ožujka.

Poboljšanja na postojećoj stazi Sveučilišta Stellenbosch i na planini Coetzenburg, sa sjajnim pogledom za gledatelje, trebala bi biti garancija za pregršt vrhunske cross-country akcije u jednom od najpopularnijih MTB područja u Western Capeu.

4.3 kilometra duga staza sa 180m uspona po krugu na padinama Coetzenburga dizajnirana je da bude izazov najboljim svjetskim vozačima, a dijelovi kao što su Puff Adder, Varsity Drop Out, Wine Barrel i Howitz dat će afričku dobrodošlicu novoj sezoni i izmamiti mnoštvo ovacija od strane publike.

Alan Hatherly, južnoafrička U23 zvijezda i osvajač srebra na Svjetskom prvenstvu u Cairnsu, trenira na stazi već dosta dugo i raduje se prvoj domaćoj utrci u okviru Svjetskog kupa.

„To je staza Svjetskog kupa, sastoji se od brutalnih uspona i vrlo zahtjevnih tehničkih spustova. Protok staze je vrlo blizu središnjeg čvorišta, što će omogućiti gledateljima uživanje u svakom trenutku djelovanja. Uvjeti će biti još teži u ožujku kada nastupi ljetna vrućina i staza se totalno osuši, bit će stvarno uzbudljivo utrkivati se,“ kratko je prokomentirao Hatherly.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.