Konjuh Adventure - feel the nature

Kategorija
Biciklijada
Datum
1.09.2018. 09:00 - 17:00
Lokacija
Živinice - huskinske bune tuzla
Husino, Bosna i Hercegovina

Prošlogodišnja organizacija koja je rađena kao pilot projekat "Konjuh Adventure - feel the nature" pokazala je odlične rezultate i ogroman potencijal kada su u pitanju događaji ovakve vrste. Jedinstven po mnogo čemu, ovaj događaj će zasigurno ispuniti sva vaša očekivanja i želje kada su u pitanju avanturizam, brdski biciklizam, priroda, kampovanje ...

Kroz dva dana provedena u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampovanje na Paučkom jezeru, vožnja kroz predjele od kojih vam zaista zastaje dah, Zidine, Zelemboj, Vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačka pećina, Sarina korita ... nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Učesće je potpuno besplatno, a broj učesnika je ograničen

Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost. Biciklistički klub Živinice ni u kojem slučaju na preuzima bilo kakvu odgovornost osim da obezbjedi vodiče na turi kao i drugu potrebnu logistiku.

Prevoz ličnih stvari (šatora, vreća za spavanje i sl.) od Zlace do Paučkog jezera i nazad je obezbjeđen od strane organizatora.

Zajednička večera i doručak u kampu na Paučkom jezeru je također osiguran od strane organizatora.

Kad je sve ovako lijepo organizovano ko onda ne bi došao i uživao u ljepotama Konjuha te ga istražio na jedan potpuno drugi način?

Prijaviti se možete na link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-KOIbshd51lGQG-Gp1g-v8L9-83Yx92rIs7nYAV6eu8782Q/viewform 

Za sve dodatne informacije organizatori Vam stoje na raspolaganju, a možete ih kontaktirati putem poruke na FB događaju: https://www.facebook.com/events/2896638467029757/.

Značaj i težinu ovog projekta su prepoznali Općina Živinice na čelu sa općinskim načelnikom Samirom Kamenjakovićem i italijanska organizacija CISP sa sjedištem u Tuzli koja kroz trogodišnji projekat BioSvi radi na istraživanju biodiverziteta u području ZP Konjuh kao i razvoju kompletne turističke ponude u istom.

Medijski partneri su BikeMagazin, Televizija Živinice, RtvTK.

Vidimo se 01.09. u 9 sati na Zlaci!

 
 

Vrijeme i datum

  • Od 1.09.2018. 09:00 za 2.09.2018. 17:00
    Subota & Nedjelja

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.