Stručne teme

Kako očistiti bicikl poput profesionalca

Često biciklisti kažu kako nemaju dovoljno vremena da očiste svoga ljubimca.

Ponekad se pravdaju i nedostatkom opreme za čišćenje. Video u nastavku pokazuje kako brzo, i jednostavno možete očistiti svoj bicikl, i tako produžiti životni vijek komponenti. Poznato je da čist lanac, čisti zupčanici kao i ostali pogonski dijelovi produžuju vijek trajanja istih.

 

Dakle, nema više isprika, svatko može učiniti svoj lanac besprijekornim, i uštedjeti novac spriječavanjem  prijevremenog habanja. Ako očistite lanac nakon svake vožnje , to će zahtijevati relativno malo truda. Ako ga ostavite zaprljanim nakon nekoliko vožnji i dužeg vremenskog razdoblja, biti će mnogo teže očistiti ga.

Gledajte to ovako: Ako redovito ne perete zube, imat ćete stomatološke probleme. Isto vrijedi i za bicikl. Ne traje dugo, ali znatno produžava vijek trajanja

 

. 

 
 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.