Zanimljivosti

Koliko je Chris Froome dobio za osvajanje Gira

Chris Froome je na spektakularan način osvojio Giro'd Italia.

Osim osobne satisfakcije, Froome je osvježio i svoj bankovni račun. No, koliko je ustvari zaradio osvojivši Giro. Pobjeda u Milanu donijela mu je nagradu od preko 200.000 eura, podijeljena između 115.668 eura za završetak na vrhu u generalnoj klasifikaciji, i još jednu "posebnu" nagradu od 90.000 € koja se također dodjeljuje za istu stvar.

 

Osim što je osvojio generalnu klasifikaciju, Froome je također osvojio brdsku majicu koja ga je osvježila za dodatnih 5.000 €.

 

Uz to, Froome će dobiti i 3.000 eura za trodnevno nošenje ružičaste majice, 1.500 eura za tri dana u brdskoj majici, i točno  25.052 eura za različite rezultate na pojedinačnim etapama, plus nekoliko stotina eura tu i tamo na planinama i sprintevima.

 

Sve to povećava ukupan iznos od oko 240.000 eura, što je zapravo nešto manje od onoga što je Tom Dumoulin dobio za osvajanje utrke prošle godine nakon što je preuzeo više od 250.000 eura zbog uživanja u dugačkim čarolijama ružičastog dresa.

 

Iako ovi brojevi mogu zvučati mnogo, nagrada za pobjednika Giro d'Italia je zapravo relativno malena u usporedbi s onim ponuđenim na Tour de France. Primjera radi, u utrci 2017 Chris Froome i Team Sky osvojili su nevjerojatnih 716.590 eura, gotovo trećinu ukupnog nagradnog fonda, i to sve zahvaljujući osvojenoj ukupnoj klasifikaciji, pojedinačno i ekipno.

 

Međutim, često ove brojke nisu konačne, jer vozači mnogo više dobiju od svojih sponzora, te timskih bonusa.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.