Zanimljivosti

Uber najavio iznajmljivanje e-bicikala

Uber je danas ekskluzivno najavio širenje svoje usluge električnih bicikala JUMP u Europi. Usluga iznajmljivanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge europske gradove, poručili su iz Ubera.

Osim toga, Uber će ove godine u njemačkom glavnom gradu predstaviti i UberGREEN, uslugu prijevoza u električnim automobilima, javlja Bug.hr.

Uslugu JUMP najavio je generalni direktor Ubera Dara Khosrowshahi na berlisnkoj tehnološkoj konferenciji Noah. Ova usluga mogla bi zamijeniti neka klasična putovanja Uberovim automobilima i poboljšati mobilnost u gradovima, poručio je. JUMP je inače startup kojeg je Uber preuzeo u travnju ove godine, što je bila i prva akvizicija nove uprave na čelu s Khosrowshahijem.
 


U Berlinu inače već rade tri slične platforme za iznajmljivanje bicikala, OBike, Mobike te LimeBike, od kojih samo posljednji nudi i električne bicikle.

Osim toga, Uber će u Berlinu pokrenuti i uslugu UberGREEN u sklopu koje će se moći naručiti vožnja isključivo električnim automobilima. Obje inicijative pokazatelj su "novog Ubera", rekao je Khosrowshahi, kompanije koja na nova tržišta želi ulaziti kroz partnerstva i dijalog, te nastaviti demokratizirati tržište prijevoza.

Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.