Zanimljivosti

Biciklom putovao pet godina kako bi gledao Argentinu protiv Islanda

Argentinac Juan Maty Amayaje putovao pet godina biciklom i prešao 80 tisuća kilometara kako bi bio na utakmici između Argentine i Islanda, koja je odigrana u Moskvi.

- Počeo sam svoj put 2013. godine, prvo sam otišao na SP u Brazilu, a po njegovu završetku krenuo sam ka Rusiji – kaže Juan, dodajući kako je morao da “prevari” ocean I da dio puta pređe zrakoplovom, ali je bicikl bio uvijek uz njega.

Na putovanju je prošao kroz 37 zemalja, a kada je boravio u Španiji njegova majka je doletjela u ovu zemlju da bi vidjela sina.

Napomenuo je kako sve ovo radi kako bi pokazao da je prava sloboda moguća, samo je potrebna volja.

- Ranije sam radio u farmaceutskoj kompaniji, a nisam bio srezan, nisam pronalazio zadovoljstvo. Novac, novac, novac… samo to pokreće mnoge ljude, a izgubili su smisao života. Prvo sam se odlučio da odem na dvotjedni put biciklom, a onda, je ispalo sve mnogo drugačije – rekao je Argentinac za life.ru.

U Moskvi se njegov put ne završava, naprotiv - tek počinje.

- Naredna destinacija je Azija, ja i moj bicikl. Idem u Kinu, Indiju, a krajnje odredište je Katar -  otkrio je Amaya.

Zašto Katar - pa 2022. godine je ta zemlja domaćin narednog Svjetskog prvenstva...

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.