Vijesti

Nova biciklistička ruta kroz Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju

Konferencijom u austrijskom Lienzu službeno je započeo projekt „Amazon of Europe Bike Trail" koji će biciklističkom rutom dugom 700 kilometara povezati Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija.

Biciklistička ruta bit će uspostavljena na području prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji pokriva površinu od milijun hektara. 

Projekt će se provoditi od lipnja 2018. do svibnja 2021. godine, a njegova ukupna vrijednost je 3.176.000 eura. Vodeći partner u projektu je Zavod Iskriva iz Slovenije, a partnerski konzorcij čini 15 partnera te 10 pridruženih partnera iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Italije.

Kako bi se razvila biciklistička ruta, partnerske organizacije iz regije razvit će novi organizacijski i informacijski sustav, a postojeće biciklističke staze bit će opremljene zajednički dizajniranom infrastrukturom, što će rezultirati sa više od 1000 km zajedničke biciklističke staze uz obje strane Mure, Drave i Dunava.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.