Zanimljivosti

Eurobike objavio da se u 2019. vraća na svoj tradicionalni datum u Septembru/Rujnu

Eurobike se u 2019. godini održava krajem ljeta u Friedrichshafenu, pri čemu će organizatori dogovorili da se vraćaju na svoj e tradicionalne datum eodržavanja ovog događaja. Eurobike u 2019.godini će trajati od 4. do 7. septembra/rujna (od srijede do subote).

"Želja koju su izrazili brojni naši izlagač da se Eurobike sajam u budućnosti pomakne na kasniji datum, dobila je ogromnu podršku tijekom i poslije ovogodišnjeg sajma. Zadovoljstvo nam je odgovoriti na ovu želju i potvrditi da se Eurobike vraća na tradicionalni datum tako da će se u 2019 održati početkom 9.mjeseca", izjavio je Klaus Wellmann, glavni izvršni direktor Messe Friedrichshafen.

Četverodnevni događaj završit će s vikendom kada je sajam otvoren za sve i suprotno šaputanju industrije i glasinama koje su kružile na ovogodišnjem događaju, potvrđeno je da se sajam neće preseliti u München.
 


Ovogodišnji događaj zabilježio je pad od 12% u broju posjetitelja, što je najočitiji pokazatelj loše odabranog datuma, a nešto što se u velikoj mjeri osjećalo na samom sajmu je odsutnost njemačkih trgovaca bicikla. Kasniji datum u kalendaru ponovo će staviti sajam izvan nacionalnih praznika.

Stefan Reisinger voditelj Eurobike sajma objasnio je korekciju vremena: "Kompromisi nisu uvijek najbolje rješenje. Iako je to nešto što bi svi igrači unutar industrije željeli vidjeti, jednostavno moramo prihvatiti da nema idealnog datuma za vodeću trgovinsku izložbu koja svima odgovara. Neki izlagači oštro zahtijevaju raniji datum dok drugi podržavaju kasnije vrijeme održavanja događaja. Za sada je sigurno da je datum početkom rujna/septembra najbolje moguće vrijeme za organizaciju Eurobike 2019. "

Njemačka udruga biciklističke industrije (ZIV) komentirala je prilagodbu vremena, dodajući: "Novi datum Eurobike u potpunosti je u skladu sa željama članova naše udruge. Štoviše, mi također poštivamo mišljenja od drugih igrača u industriji ", rekao je Siegfried Neuberger, generalni direktor ZIV udruge.

Njegovu izjavu je također podržao i Marc van Rooij, predsjednik Shimano Europe, koji je izjavio: "Odluka Messe Friedrichshafena da organizaciju Eurobike sajma prebaci na prvi tjedan septembra/rujna 2019. je jako cijenjena i ima našu punu potporu. Već se radujemo idućoj Eurobike godini u Friedrichshafenu. "

Također je prevladao jasan glas za temu Eurobike 2019, koji osim trodnevne trgovinske razmjene (4.-6. Rujna) ponovno slavi entuzijazam biciklističkih potrošača, te je odluka pala da se vrati "Festival Day" događaj koji će se održati u Subotu, 7. septembra/rujna.

Novinari će biti u mogućnosti da testiraju nove proizvode u odgovarajućem okruženju, na Eurobike medijske dane koji će biti održani od 2. do 4. jula/srpnja 2019.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.