Vijesti

EU ograničava uvoz jeftnih električnih bicikla iz Kine

Europska unija uvela je u srijedu privremene protudampinške mjere na uvoz elektrirčnih bicikla iz Kine, koja državnim subvencijama potiče izvoz tih proizvoda.

 Odluka je u srijedu objavljena u službenom glasilu Europske unije. Objavu je odmah pozdravila Europska udruga proizvođača bicikla, koja ističe da su uvezeni električni bicikli preplavili tržište EU-a zahvaljajući umjetno niskim cijenama.

 "Današnja odluka Europske unije trebala bi poslati jasan signal kineskim tvrtkama koje proizvode električne bicikle da prestanu s dampingom i trebala bi dati prigodu europskim proizvođačima da povrate izgubljenu dobit", kaže se u priopćenju Europske udruge proizvođača bicikla. 

  Komisija je pokrenula istragu 20. listopada prošle godine o uvozu kineskih električnih bicikla. Uvoz tih proizvoda povećan je za 250 posto u razmatranom razdoblju.

 Komisija je objavila da će privremene antidampinške mjere da "omogućiti svim proizvođačima da posluju pod uvjetima poštene trgovine na tržištu EU-a".

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.