Vijesti

Cavendishu dijagnosticiran Epstein Barr virus

Mark Cavendish (Dimension Data) bit će van stroja na neodređeno vrijeme nakon što su mu liječnici po drugi put dijagnosticirali Epstein Barr virus. Popularni Manxman se nedavno povukao s utrke Europskog prvenstva i Arctic Race of Norway na savijet liječničke službe.

„Ove sezone fizički se nisam osjećao kao pravi ja, unatoč što dobrim brojkama koje sam dobijao na treninzima. Rezultatima pretraga napokon sam dobio objašnjenje zašto nisam bio u mogućnosti nastupati na svom optimalnom nivou,“ rekao je Cav.

„Liječnici su mi savjetovali da uzmem period odmora kako bi se organizam u potpunosti oporavio. Posvetit ću se oporavku kako bi formu u što skorijem vremenu vratio na 100%, a potom ponovno vozio utrke. Želio bih se zahvaliti svima na nevjerojatnoj podršci koju ste mi pružili i nadam se da ću Vas uskoro sresti na cesti.“

Ovo je drugi put da je Cavendishu dijagnosticiran EBV, prvi put je bio u travnju prošle godine. Britanac je proveo nekoliko mjeseci izvan stroja te se vratio na stazu pred start Tour de Francea.

Cav je ove sezone ostvario svega jednu pobjedu, onu na Dubai Touru, a u prvom dijelu sezone pratili su ga brojni padovi na Abu Dhabi Touru, Tirreno - Adriaticu i Milano - San Remu. Na Abu Dhabi Touru je pretrpio potres mozga, dok je na prilikom ostalih padova zadobio lom rebra.

Zbog ozljeda nije nastupao gotovo dva mjeseca, a potom se vratio utrkivanju na Tour de Yorkshire i Tour of California. Manxman je bio jedan od sprintera koji su ranije završili svoj nastup na Tour de Franceu nakon što ih je ulovila vremenska rampa na brdskoj etapi. Iz momčadi Dimension Data poručili su kako je Britanac trenirao i utrkivao se pod utjecajem virusa nekoliko mjeseci bez znanja.

Cavendish je trebao nastupiti narednog mjeseca na Tour of Britain, ali zbog novonastale situacije neće startati utrku baš kao ni Marcel Kittel (Katusha-Alpecin).

Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.