Vijesti

Tramadol će od 2019. biti zabranjen u biciklizmu

Antidoping djelatnici će započeti sa testiranjima na lijek Tramadol od 1.mjeseca 2019 godine, priopćio je predsjednik UCI-a David Lappartient.

Tramadol, je lijek protiv bolova i još uvijek nije na zabranjenoj listi Svjetske agencije za borbu protiv dopinga, ali biciklizam će početi nametati zabrane već od 2019. godine.
 


"Pokušali smo uključiti WADA u ovu priču kako bi dobili test posebno za tramadol, ali nismo naišli na pravu volju da se uključe", rekao je Lappartient. "Dakle, mi smo sami ovaj zadatak preuzeli na sebe i pronašli smo test koji otkriva prisutnost tramadola i njegovu razinu koncentracije".

"Dvije trećine tramadola otkrivenih u testovima svih sportaša pronađeno je u organizimima biciklistima", kazao je. "I pet posto testiranih biciklista pokazali su pozitivne rezultate na to".
 


"Tramadol je problem u biciklizmu, i moramo nešto učiniti u vezi s tim."

Lijek tramadol je usporediv s kodeinom jer ima oko deset posto snage morfijuma koji se također koristi protiv bolova.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.