Zanimljivosti

Andrea Tafi želi voziti Paris-Roubaix iako ima 52 godine

Talijanski biciklist Andrea Tafi želi voziti Paris-Roubaix 20 godina nakon što ga je osvojio 1999. godine.

Andrea Tafi želi se vratiti na utrku Paris-Roubaix u dobi od 52 godine, 20 godina nakon osvajanja utrke 1999. godine. Obratio se timovima kako bi se to I ostvarilo 2019. godine.

 

Tafi je 1999. godine osvojio ovu utrku kao talijanski prvak sa 32 godine i timom Mapei. Umirovljen je 2005. godine.

 

"Možda je nemoguće ali želim to probati ", rekao je Tafi za La Gazzetta dello Sport.

 

"Vozio sam Roubaix 13 puta. Bio sam prvi, drugi i treći. Uvijek sam završio utrku. Mislim da sam magistrirao u ovoj nevjerojatnoj utrci.”

 

"U 20 godina, biciklizam se mnogo promijenio. Htio bih to ponoviti s novom tehnologijom i znanjem. "

 

Tafi je rekao da će utrku odvesti amaterski ako ne pronađe tim. Cjelokupno iskustvo namjerava dokumentirati na društvenim medijima kao I prikazati dokumentarni film.

 

"Imao sam neke kontakte (za timove) u Italiji i Belgiji, ali nitko još nije dao konkretne odgovore. "

 

"Još uvijek imam iste misli i poteze kao prije 20 godina, ne radim ovo samo za show. Ja ću dati 110 posto. Ne bojim se odmah izaći ... ali mislim da to neće biti prioritet. Još uvijek vozim 18.000 do 19.000 km godišnje. "

 

"Ne moram se natjecati cijelu sezonu, projekt je utrka Roubaix", dodao je Tafi.

 

Mathew Hayman (Mitchelton-Scott) osvojio je utrku 2016. godine u dobi od 37 godina. Najstariji je pobjednik Gilbert Duclos-Lassalle, koji je osvojio dvaput, drugi put 1993. godine u dobi od 38 godina. Nitko se nije povukao i 20 godina kasnije vratio na utrku, a tek pobijedio. Čeka nas zanimljiva sezona 2019.

Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.