Vijesti

Prema novim UCI pravilima Vortex odijelo za kronometar tima Sky je zabranjeno

Speed Suit tima Sky naziva 'vortex' od sada je zabranjen za korištenje na kronometarskim utrkama.

Tim Sky je ovo odijelo prvi put predstavio, kao I upotrijebio 2017 godine za vrijeme utrke Tour de France.Ažurirane, kao I dopunjene odredbe krovne biciklističke organizacije UCI za 2019 donose neke izmjene. Tako je Vortex odijelo tvrtke Castelli zabranjeno za daljnju uporabu tijekom natjecanja.

 

Ažurirana pravila također zabranjuju I korištenje Endura Drag2Zero odijela, koje koriste vozači tima Movistar, koje također ima teksturirani materijal na rukavima radi poboljšanja aerodinamike.


Tako nove UCI odredbe kažu:


"Izmjene površinske hrapavosti odjeće odobrene su ali mogu biti samo rezultat tkanja ili montaže tkanine. Modifikacije hrapavosti površine moraju biti ograničene na razliku profila od najviše 1 mm.


"Sva odjeća mora zadržati originalnu teksturu i ne smije se prilagoditi na način da se integriraju ograničenja oblika. Odjeća ne smije ni u kojem slučaju sadržavati samonosivi element ili krute dijelove"

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.