Vijesti

Cantwell preminuo u 36. godini

Bivši profesionalni biciklista Jonathan Cantwell, koji se umirovio 2014 nakon nastupanja za Saxo-Tinkoff, Drapac i Jittery Joe's, preminuo je u 36. godini života.

Cantwell je karijeru započeo s američkim kontinentalnim timom Jittery Joe's 2008, a potom tri sezone proveo u Fly V Australia kontinentalnoj momčadi.

Kao sprinter, Australac je pobjedio dvije etape na Herald Sun Touru 2009 i završio 14. na Philadelphia International Championship iste godine, a pobjedu je odnio Nijemac Andre Greipel.

Prekretnica u njegovoj karijeri bio je potpis za ekipu Saxo Bank-Tinkoff 2012, gdje se priključio Albertu Contadoru i Rafalu Majci.

Na samom otvaranju sezone 2012 Cantwell je ostvario dvije etapne pobjede na Tour de Taiwan, a te sezone je odvezao svoj jedini Grand Tour u karijeri - Tour de France. Tour je završio na 137. mjestu u generalnom poretku, a najbolji rezultat bilo mu je šesto mjesto na etapi broj 4.

Tijekom sezone 2013 najbolj irezultati bili su mu treće mjesto na otvaranju Criterium International i drugo mjesto na Worlds Ports Classicu. Po završetku sezone Cantwell je napustio Saxo-Tinkoff, a 2014. je proveo u kontinentalnoj ekipi Drapac i umirovio se na kraju godine.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.