Zanimljivosti

Božićni darovni vodič za djecu

Doživjeti radost na licu mališana dok otvaraju poklone sa biciklističkom opremom svakako će donijeti osmijeh na lice svim ukućanima ovog Božića. Kontaktirali smo naše partnere/trgovce i sastavili popis onoga što smatramo najboljim biciklističkim darovnim idejama za Vaše mališane za nadolazeće blagdane.

 

Nova kaciga


Posjedovanje bicikla znači da morate misliti na sigurnost, da ste zaštićeni tijekom vožnje. Kupovina kacige za vaše dijete način je ne samo da se osigura njihova sigurnost u sjedalu, već je zasigurno i motivacija da se mališani na dva kotača otisnu na otvoreno i istražuju njihov okoliš kroz voljeni sport.
 


U trgovinama CikloCentar (link) imate širok raspon stilova, uzoraka i veličina specifičnih za djecu. Uz širok raspon funkcijskih dizajna, sigurno ćete pronaći kacigu koja odgovara osobnosti vašeg djeteta. Izmjerite promjer glave, a zatim ih podarite s kacigom koju će oni voljeti.

Balansna bicikla/Guralice


Guralice ili bicikli za uspostavljanje ravnoteže uče djecu koordinaciji i ravnoteži još od najmlađe dobi. Ako je vaš mališan vidio kako starija djeca uživaju u vremenu provedenom na biciklu ili pokušavaju trikove u bikeparku, potičite ih da se pridruže zabavi s čvrstim i pouzdanim balansnim biciklom.

Oni su doista sjajan su način za uvođenje djece od dvije godine (ili mlađe) u čari biciklizma i to bez zbunjenosti od pedaliranja. Djeca vole to povjerenje koja nadahnjuje vožnja, a nakon uspostavljanja koordinacije i ravnoteže, mališani će sa jednostavnošću preći na veći bicikl pogonjen pedalama.

Detaljan uvid u ove bicikle možete pronaći na stranicama M-Bike Shop (link).

Zvonce za bicikl


Ding Ding! Učite djecu ispravnim vožnjama po biciklističkim stazama s novim zvonom. Dodavanje malog zvonca na upravljač, omogućava djeci da najavljuju svoju prisutnost na biciklističkoj stazi prema drugim biciklistima i sigurno probijaju svoj put.

Kao dodatak, zasigurno ćete pronaći zvono koje odgovara svim spolovima, dobi i boji koja se slaže uz bicikl. Potražite zvonce koje ima zabavni dizajn i motive, lako se uklapa, lako se upotrebljava i dovoljno su izdržljivi da izdrže grubu upotrebu za koju su sposobna djeca puna avanturističkog duha. Odličan izbor možete pronaći u trgovinama ExtremeShop (link).

Hidratacijski rukasak / Boca za vodu


Kako dani budu dulji i topliji, među djecom će rasti i želja da provode sve više i više vremena na biciklu, što će se svakako povećavati kako se ljeto bude primicalo, a održavanje hidratacije je od vitalnog značaja. Često djeca (pa budimo iskreni i mi odrasli) to zanemarimo.

Pokažite im pravi put i dodajte osjećaj avanture kupujući im hidratacijski ruksak. Ne samo da ga mogu napuniti grickalicama i rezervnim dijelovima, već će uživati u blagodatima uzimanja vode uz održavanje hidratacije. Na tržištu ima niz ruksaka za djecu specifičnih, a CamelBak i daje stoji kao lider.

Mislite da je hidratacijski ruksak malo pretjeran? Dobra kvalitetna bočica za vodu i popratni nosač je izvrsna alternativa. Dječji specifični bidon će imati jedinstvene, zabavne dizajne koje će odgovarati osobnosti svakog djeteta. Potražite bidon s čepom koji ne proliva tekućinu kako biste osigurali maksimalno zadržavanje tekućine, kao i bocu koja ima BPA i BPS značajke i može zadržati napitak što je moguće svježijim! Izaberite za svog mališana što kvalitetniju bočicu.

Kada je u pitanju nošenje boce, pronađite nosač koji će odgovarati biciklu vašeg djeteta. Ako upotrebljavaju bicikle s kotačima od 20 ili 24 inča, nosač "bočnog pristupa" bi trebao omogućiti da bočica bude nošena unutar okvira. U suprotnom potražite onaj koji se montira na upravljač.

Lokot


Kvalitetan biciklistički lokot omogućava djeci slobodu da se sa biciklom otisnu na avanturu do trgovine, prijatelja ili škole.

Prikladni lokot za djecu trebala bi biti lagan kako bi što manje otežavao ruksak ili postavljen na okvir bicikla kada nije u uporabi. Mnogi lokoti dizajnirani za djecu dolaze u različitim bojama i imaju nekoliko setova rezervnih ključeva za mamu i tatu kako bi se čuvali u slučaju izgubljenih ključeva. Potražite lokote sa silikonskom oblogom ili slično kako biste izbjegli oštećivanje boje na ponosu i radosti vašeg djeteta, a unutrašnjosti bi morala biti izrađena od pletenog čeličnog kabela kako bi bio u mogućnosti da spriječi potencijalne kradljivce od nauma.

Prvi ciklokompijuter


Ako je vaše dijete u vožnji i voli imati malene uređaje na upravljaču, zadržite ih zainteresiranima za vožnju sa biciklističkim računalom ili ciklokompijuterom, barem onim osnovnim. Biciklistička računala omogućuju djetetu praćenje vremena, udaljenosti i brzine te im omogućavaju postavljanje nekih ciljeva!

Rasvjeta


Dječice, budite viđeni! Svjetla su zabavan način za početak dobre sigurnosne navike na biciklu, kao i kool dodatak na upravljaču.

Ne samo da će pristojna svjetlost dodati vidljivost potrebnu prilikom vožnje u uvjetima slabog osvjetljenja, ali većina dječijih specifičnih svjetala također dolazi u različitim bojama i dizajna!

Silikonske trake omogućuju jednostavnu ugradnju rasvjete na upravljač, međutim, osnovna plastični stega može pružiti još robusniju opciju. Većina svjetala će imati više načina rada, uključujući neprekidno svjetlo za gledanje kamo voze i trepteće da budu uočljiviji.

Biciklističke naočale


Zaštita očiju je od najveće važnosti, osobito kod najmlađih. Zaštitite djetetove oči od štetnih sunčevih zraka, kao i mušica i ostalih sitnih materijala koji lako dodju do očiju prilikom vožnje na biciklu, kupovinom kvalitetnih dječjih sunčanih naočalama. Djeca će se osjećati važno i potaknuti sportski duh uz par biciklističkih sunčanih naočala!

Sunčane naočale na Vašem popisu bi trebale imati 100% UV zaštitu, konstruirane s izdržljivim okvirom uz kvalitetne leće i torbicu za pohranu. Osim toga, neke će naočale imati dodatne leće za promjenu izgleda i funkcije pri različitim svjetlosnim uvjetima ili izboru stila.

Nadamo se da je ovaj vodič za dar bio koristan u Vašem usmjeravanju kada je riječ o izboru darova za mališane. Želite još veći izbor? Posjetite trgovine naših partnera ExtremeShop (HR), M-Bike Shop (BiH) i CikloCentar (BiH) za široki raspon dječjih bicikala i opreme.
Vaši mališani će se oduševiti ovog Božića!

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.