Zanimljivosti

Velike carinske obveze na e-bicikle iz Kine

LEVA-EU je objavila da većina zemalja članica "Odbora za instrumente trgovinske zaštite" uz potporu Europske komisije, izglasala je da se uvedu carine do 73,9% na e-bicikle uvezene iz Kine.

Odluka je to koja je donesena tijekom sastanka u Briselu.

Annick Roetynck, voditeljica LEVA-EU, odgovorila je na odluku: „Još nismo dobili detaljne informacije o rezultatima, ali je vrlo tužno što je većina država članica glasala za carinske namete. Ova odluka za Europske "proizvođače" nema nikakvih štetnih posljedica. No, bliži pogled na tržište pokazuje da mnogi proizvođači, uvoze komponente iz Kine u velikim količinama, i da posluju uspješno.
 


Ovi carinski nameti nisu ništa drugo nego protekcionizam i ozbiljno će oštetiti 150 europskih malih i srednjih poduzeća i kazniti milijune europskih građana. Prošlog tjedna, u dva različita pisma Komisiji, 60 malih i srednjih poduzeća uvoznika, uz potporu 27 drugih europskih tvrtki u tom poslu, kao i četiri zastupnika iz različitih političkih stranaka pozvali su povjerenika Malmströma da preispita odluku, tvrdeći kako je ona donesena protiv interesa Unije".

Roetynck je izjavio da će se, nakon što Komisija objavi Uredbe, LEVA savjetovati s EU uvoznicima o sljedećim koracima. Prema njezinim riječima, potencijalne mjere otvorit će vrata za crna poslovanja, što bi još više oštetilo europski e-Bike posao.

Brojne udruge su lobirala protiv predloženih carinskim nameta, a otkako je to pitanje izglasano prošle godine, sada što preostaje jeste da se sačeka službena objava Regulatorne Komisije.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.