Zanimljivosti

Da li je 1x13 budućnost pro timova

Kada je Aqua Blue predstavljen te Adam Blythe ljutito okrivio 3T Strada bicikl, tvrdeći da je riječ o velodromskom biciklu sa brzinama, rekavši: “Ne možete voziti ni jednodnevnu utrku a tek dvotjednu utrku “, označen je kraj puta za 1x cestovne bicikle u profesionalnom pelotonu.

No, morate li uistinu zanemariti sve prednosti 1x sustava, kao što su ušteda na težini, bolja aerodinamika, jednostavnost, jednostavno podešavanje i čiste linije, za povratak na konvencionalnu postavku? Što ako ste imali samo više zubaca od onih 11 koji su bili na raspolaganju Aqua Blue-u sa svojim SRAM Force1 grupama?

 

Dok se činilo da 3T odustaje od 1x, ili barem štiti svoje oklade, Rotor, jedan od sponzora Dimension Data opreme ove godine, predstavio je skupinu 1 × 13 na Eurobikeu. Iako je još uvijek u fazi ispitivanja, španjolski brand je uvjeren da je krenuo prema pro pelotonu i otkrio da je već razgovarao s 3T-om s obzirom na 1x Strada bicikl.

 

Inženjer rotora Carlos Carton, koji je vodio projekt 1 × 13, rekao je: „S Aqua Blue-om smo vidjeli da 1 × 11 nije dovoljno. Za taj raspon, koraci između njih su preveliki za te tipove. Ali s 1 × 13 možemo proširiti raspon omjera kako bi odgovarali 2 × 11 i zadržali iste korake između njih."

 

Rotor je pokazao da s utrkama na cestama 2 × 11 zapravo postoji samo 14 različitih omjera. 1 × 13 može odgovarati prilično mnogočemu. Osim toga, Rotor, koji ima šest godina iskustva u proizvodnji mjerača snage, ima podatke koji sugeriraju da su manji veći koraci kada vozači stignu do većih zupčanika nedosljedni i tako je 13 dovoljno: „Na primjer u našem 1 × 10-36 imamo 10 , 11, 12, 13, 14 – kao što su vozači navikli koristiti. Vidjeli smo pomoću naših podataka mjerenja snage da je pri maloj brzini raspon ritma koji si možete priuštiti biomehanički veći. Tako su ti veći koraci na vrhu kasete biomehanički podržani.

 

“Zato smatramo da ne bi trebalo biti tako teško da ga prihvate profesionalci. Ali teško bi bilo promijeniti umove kada traže pobjede i oni koji su plaćeni za te pobjede. Stoga ne žele koristiti nešto novo ili neprovjereno. Dakle, morate razbiti ove mentalne barijere. " Dodao je!

Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.