Zanimljivosti

Nevjerojatno: 90-godišnjak pao na doping testu

Amerikanac Carl Grove postavio je u srpnju svjetski rekord u individualnom kronometru na pisti, ali je večer prije natjecanja jeo kontaminirano meso.

U srpnju prošle godine, Grove je postao vlasnik amaterskog rekorda na pisti u kategoriji 90-94 godine, što je kratko trajalo jer mu je uzeti uzorak urina na dan utrke otkrio ilegalne tvari. Što je još tragičnije, bio je jedini natjecatelj u svojoj kategoriji. Sada, ostao je postamljen i bez titule.

USADA smatra da je neuspjeli test droge rezultat konzumiranja mesa kontaminiranog zabranjenom tvari. Nakon natjecanja, Grove je dao uzorak urina antidoping tijelima, a kako je bio jedini natjecatelj u kategoriji, doping kontrolori sumnjaju da je bilo namjernog korištenja nedozvoljenih supstanci.
 


Kao rezultat toga, Groveu neće biti zabranjeno daljnje natjecanje, ali je dobio javnu opomenu i njegov rezultat na dan natjecanja je skinut.

Zabranjena supstanca koja je otkrivena testom naziva se epitrenbolon, koji je metabolit zabranjene supstance trenbolon. Dok su istraživali pozitivan test, USADA je također otkrila da je Grove koristio dodatak prehrani, koji je bio kontaminiran zabranjenom tvari clomiphine.

USADA je otkrila da je izvor epitrenbolona vjerojatno bilo meso, jer je dan prije natjecanja, odnosno večer prije konzumiranja mesa bio testiran i nije se vratio kao pozitivan na tu tvar.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.