Vijesti

Boasson-Hagen proveo 6 sati na trenažeru

Neki vozači nemaju neograničen broj sunčanih dana i idealnih uvjeta za zimske treninge. Dok su se Chris Froome i braća Yates zaputili u južne dijelove Europe, neki su ostali kod kuće i pripreme provode na trenažeru.

Jedan od tih vozača je i Edvald Boasson-Hagen, član tima Dimension Data, koji pripreme za sezonu odrađuje na trenažeru koristeći Zwift softver.

Norvežanin je prije nekoliko dana na trenažeru proveo čak šest sati u komadu prešavši 212 kilometara. Watopia mapa također je prikazala podatke da je nakupio 2369 metara elevacije i potrošio 4500 kalorija.

Zwift je aplikacija koja omogućava da trenažer povežete s računalom i vozite s ostalim biciklistima u virtualnom okruženju, pružajući zanimljivu interakciju tijekom treninga u zatvorenom prostoru.

Bivši član Teama Sky jedan je od najčešćih korisnika Zwifta iz svijeta profesionalnog biciklizma. Stigao je do 36. razine i nakupio preko 8 tisuća pređenih milja.

Kako je zainteresiranost za ovakvom vrstom treninga znatno porasla, Zwift je započeo program utrkivanja, a Britanski biciklistički savez je čak pokrenuo i elektroničko prvenstvo, dok UCI razmatra pokretanje Svjetskog ePrvenstva.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.