Vijesti

Sofie De Vuyst suspendirana od strane tima nakon pozitivnog doping testa

Belgijska biciklistkinja Sofie De Vuyst suspendirana je nakon pozitivnog testa na steroide.

De Vuyst, koja bi u 2020 godini trebala voziti za Mitchelton-Scott izjavila je da se ne osjeća krivom, I negirala je bilo kakvo uzimanje nedopuštenih sredstava.  

U Facebook postu koji su objavili belgijski mediji, De Vuyst je napisala: „Ovo je poruka koju nikad nisam željela napisati."

„Na moje veliko iznenađenje, jučer sam primila poruku da sam pozitivna na doping test tijekom provjere 18. rujna. Učinit ću sve što je u mojoj moći da dokažem svoju nevinost i da osvijetlim svoje ime. "

Njezin nizozemski UCI tim Parkhotel Valkenburg objavio je potvrdu kojom obznanjuju da će De Vuyst biti suspendirana do rezultata analize B uzorka.

 „ Kao tim, u potpunosti se distanciramo od ovog mogućeg prijestupa. Do iščekivanja rezultata uzorka B i daljnjeg tijeka postupka, uprava je odlučila da De Vuyst, suspendira. To je u skladu s normama vrijednostima i politikom nulte tolerancije našeg tima. Ipak, nadamo se da će De Vuyst, uskoro moći dokazati svoju nevinost. Žalimo zbog ovog slučaja i nastavljamo raditi na zdravom, sigurnom i profesionalnom okruženju, gdje varanju nikada neće biti mjesta."

"Biciklizam je divan sport, nažalost, ova poruka ne čini sliku sporta dobrom i zbog toga sam jako tužna. Činjenica da moj trenutni tim Parkhotel Valkenburg na ovaj način također dobiva negativnu pažnju osobno je zabrinjavajuća. Te su stvari ujedno dodatna motivacija da se sve to rasčisti, jer ni sport ni momčad to ne zaslužuju. Sada dolazi teško razdoblje, ali pokušat ću shvatiti kako se to uopće moglo dogoditi. „ Dodala je!

Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.