Zanimljivosti

5 neugodnih tipova biciklista

Svaka vožnja u grupi ima niz vozača, a unutar njih neizbježno leži nekoliko neugodnih tipova.

Donosimo vam popis vozača koji mogu biti poprilično neugodni, ili pak uništavati duh grupe.

Da li ste vi jedan od takvih tipova vozača dvotočkaša?

1. Vječito gunđalo                                                                       

Idete voziti bicikle! Ima li stvarno potrebe za negodovanjem. Ovaj tip bicikliste vječito negoduje zbog predložene rute, biciklista kolega koji su spori. Ovom tipu zapravo sve smeta, i nije došao da bi se opustio u vožnji, i svježem zraku već da bi vječito prigovarao.

2. Vječiti govornik                                                                       

Na skoro svakoj grupnoj vožnji postoji vrijeme i mjesto za razgovor i druženje. Takvi razgovori prikladniji su prije ili poslije vožnje, ili pak za vrijeme dosadnog iztezanja nakon naporne vožnje.

Međutim, postoji i vrijeme za vožnju i fokusiranje na zadatak koji je pri ruci. U nekim trenutcima brzina je visoka i sama priča na neke vozače u grupi utječe na gubitak koncentracije, i same izvedbe treninga.

3. Vozač koji nikada nije spreman                                                             

Ovakav tip vozača se nikad ne priprema za vožnje, i skoro baš nikada nema ništa svoje. On uvijek posuđuje rezervnu zračnicu, pumpu, ili pak hranu. Ne bi nas začudilo i da vas upita vodu, možda i jaknu ako imate rezervnu.
Ako mu se desi i kakav kvar na biciklu, trebat će i vaš alat, pa i vašu stručnost u pomoći i objašnjavanju kako uopće koristiti taj alat.

4. Vozač koji se uvijek utrkuje i natječe                                                         

Ovakvi vozači se vječito utrkuju, i natječu s čitavom grupom. Obično to rade na grupnim vožnjama, a skoro nikada se ne usude prijaviti na neku lokalnu utrku. Hvalisanje samog sebe, i razbijanje grupe njihovi su glavni ciljevi.

5. Tip koji uvijek kasni                                                      

Ovaj tip bicikliste će kasno doći na zakazanu vožnju. Zatim će morati popiti dvije kave dok će ga cijela grupa čekati, da bi nakon toga otišao do toaleta, potom obavio i jako važan poziv na svom mobilnom.
Tek onda slijedi pokret. Nakon što poljulja raspoloženje cijele grupe.

Nadamo se da se ne pronalazite ni na jednom od gore navedenih. Ako i jeste pokušajte ove loše navike prekinuti, ili možda za početak malo smanjiti.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.